Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίπλα στους πρόσφυγες

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίπλα στους πρόσφυγες

prosfyges-kordelio-evosmos-hot-spot-paidia

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου για άλλη μία φορά σήμερα, έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, αποδεικνύοντας ότι ο ανθρωπισμός δεν είναι κούφια λόγια. Αντιπροσωπεία από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο, επισκέφτηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που δημιουργήθηκε στο δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και για τις ανάγκες των προσφύγων. Ο δήμαρχος, εκφράζοντας όλο το δημοτικό συμβούλιο, αφού η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους, εξέφρασε τη βούληση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου να βοηθήσει στη λειτουργία του Κέντρου, όσο είναι δυνατόν, προκειμένου οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων να γίνουν πιο ανθρώπινες. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, ο στρατός που έχει αναλάβει την δημιουργία των υποδομών και οι ίδιοι οι πρόσφυγες υποδέχτηκαν με θέρμη την αντιπροσωπεία, καθώς δεν ήταν λίγα τα ρατσιστικά κρούσματα σε άλλους δήμους με πρωτοστατούντα τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια.

prosfyges-kordelio-evosmos-dhmarxos-hot-spot

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αντιμετώπισε την προσφυγιά ανθρωπιστικά κι όχι υποκριτικά. Γέμισε ο τόπος με διαφόρους που φωνάζουν ότι δεν είναι ρατσιστές τουναντίον αγαπούν τους πρόσφυγες, αλλά δεν τους θέλουν δίπλα τους, δεν τους θεωρούν ισότιμους, πολλές φορές δεν τους θεωρούν και τόσο ανθρώπους, δεν τους θεωρούν πρόσφυγες όπως τους πρόσφυγες του Ελληνισμού, αλλά δεύτερης κατηγορίας. Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αντιμετώπισε τους πρόσφυγες ανθρωπιστικά με βάση την πρακτική κι όχι τα λόγια. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έχει το δικαίωμα σύσσωμο να επαίρεται ότι δεν έχει ίχνος ρατσισμού, γιατί δεν δήλωσε τη συμπάθειά του στους πρόσφυγες, μακριά όμως από τα όρια του δήμου! Υποδέχτηκε την έλευση των προσφύγων στα διοικητικά του όρια με ανθρωπισμό και σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, όποια γλώσσα κι αν μιλάει, σ’ όποια θρησκεία κι αν πιστεύει!

Η στάση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Με τη στάση του αυτή το δημοτικό συμβούλιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο εκδήλωσης ρατσιστικής βίας από παρακμιακούς που θεωρούν τον εαυτό τους άριο, για λόγους που ούτε ο θεός γνωρίζει!

Αξίζουν για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την αντιμετώπιση των προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ