Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Εμείς δούλοι του  21ου αιώνα  δεν  θα  γίνουμε»

«Εμείς δούλοι του  21ου αιώνα  δεν  θα  γίνουμε»

eyosmos-dhmotikoi-ypallhloi-anatroph

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης,  η Επιτροπή πενταμήνων  στην Υγεία,  οι  Εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ Παιδικών Σταθμών,  οι Εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων  και  οι  συμβασιούχοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με βασικό αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

    Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης,  η Επιτροπή πενταμήνων  στην Υγεία,  οι  Εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ Παιδικών Σταθμών,  οι Εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων  και  οι  συμβασιούχοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα  συνεχίζουμε τον  αγώνα μας για το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ  και  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ.

    Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που υλοποιεί μέχρι κεραίας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που μοναδικός της στόχος είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων  των  δανειστών  αλλά  και  του μεγάλου κεφαλαίου.

    Στην ίδια πλευρά βρίσκονται και η πλειοψηφία των δημάρχων και των διοικητών των φορέων του Δημοσίου,  που αντί να απαιτήσουν ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  με  ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ  και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  διεκδικούν και βολεύονται με τα προγράμματα και τις συμβάσεις της φτώχιας  και της μιζέριας.

    Εμείς όμως έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε  ενιαία,  το  οφείλουμε στα παιδιά μας.  Δεν  θα πρέπει να περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση.   Εμείς δούλοι του  21ου αιώνα  δεν  θα  γίνουμε.  Δεν  αποδεχόμαστε να ζήσουμε σε ένα μέλλον που σχεδιάζουν για  εμάς  χωρίς  εμάς,  μέσα στη  φτώχεια και στην ανεργία.  Δεν  αποδεχόμαστε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με τα ψίχουλα που μας πετάνε.

         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΜΕ  ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ  ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΜΟΝΙΜΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751,00 ΕΥΡΩ. ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΡΓΟΥΣ  ΧΩΡΙΣ  ΟΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ  28  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  ΚΑΙ  ΩΡΑ  18:00 »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ