Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπαράδεκτες ύβρεις αντιδημάρχου σε βάρος του Καραγκιόζη!

Απαράδεκτες ύβρεις αντιδημάρχου σε βάρος του Καραγκιόζη!

karagkiozhs-xatzhavaths

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε συγκεκριμένο αντιδήμαρχο ότι ο Καραγκιόζης ήταν ένας φτωχός μεροκαματιάρης, που σκαρφιζόταν διάφορες μπαγαποντιές για να ταΐσει την οικογένειά του και όχι για να προσβάλει, να υπονομεύσει ή να προβοκάρει κανέναν! Ο Καραγκιόζης δεν ήθελε ούτε δήμαρχος να γίνει, ούτε παράγοντας, ούτε τίποτα! Ο Καραγκιόζης πάλευε για ένα κομμάτι ψωμί! Γι’ αυτό, αν θέλει ο κύριος αντιδήμαρχος να μην τον καταγγείλουμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάτρου Σκιών, να μην τολμήσει να τον ξανασυγκρίνει με τον κάθε πικραμένο, που έχει πάρει την σπέκουλα και σπεκουλάρει κατά ριπάς!

Ο Καραγκιόζης άλλωστε ως φιγούρα του θεάτρου σκιών μας πρόσφερε άφθονο γέλιο με τα καμώματα και τις εξυπνάδες του! Ο Καραγκιόζης ποτέ δεν μας εξόργισε, ποτέ δεν μας ανέβασε την πίεση, ποτέ δεν έκανε τα κεφάλια μας να μουδιάσουν από τα νεύρα! Ίσα – ίσα μας έκανε να ξεχνάμε έγνοιες και βάσανα. Πολλές φορές βέβαια πόνεσε το στομάχι μας από το γέλιο, αλλά έως εκεί! Πως είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον «Μαυρομάτη», με τον οποίον μεγαλώσαμε, με ανθρώπους που είναι το εντελώς αντίθετο του δικού του χαρακτήρα!

Τις περισσότερες φορές αυτούς, που κάποιοι σαν τον κύριο αντιδήμαρχο αποκαλούν Καραγκιόζηδες, τους αξίζει περισσότερο ο τίτλος του Χατζηαβάτη που ήταν δουλοπρεπής, πονηρός και τυχοδιώκτης! Στη συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση θα λέγαμε στον κύριο αντιδήμαρχο ότι θα τον καταγγείλουμε στην Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου Σκιών ακόμα και αν τολμήσει να τον αποκαλέσει Χατζατζάρη αντί για Καραγκιόζη! Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προσβολή και για τον Χατζηαβάτη! Γιατί κ. αντιδήμαρχε ακόμη και ο Χατζηαβάτης έκανε τον τελάλη του Πασά, όχι τον ρουφιάνο του Πασά!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ