Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Για υπηρεσιακούς λόγους μετακινήθηκε η κοινωνιολόγος»!

«Για υπηρεσιακούς λόγους μετακινήθηκε η κοινωνιολόγος»!

dhmotiko-symboulio-aithousa-7e

Αυτό απάντησε η διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την μετακίνηση της κοινωνιολόγου, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών! Μια υπάλληλος με πτυχίο Πανεπιστημίου και δεκαεπτάχρονη εμπειρία σ’ αυτήν τη θέση, μετακινήθηκε σε θέση που θα μπορούσε να καλυφθεί απ’ οποιονδήποτε διοικητικό υπάλληλο και η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η μετακίνηση έγινε για υπηρεσιακούς λόγους! Δεν περίμενε κανείς βέβαια ότι η απάντηση θα ήταν «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», για να θυμηθούμε και τον Μίκη!

Αυτό που ξεχνάει η νέα διοίκηση είναι ότι ένα από τα προεκλογικά της συνθήματα ήταν η αποκατάσταση των αδικιών που έκανε η προηγούμενη διοίκηση με τις μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Η προηγούμενη διοίκηση τότε χρησιμοποιούσε ακριβώς το ίδιο επιχείρημα το οποίο ακούσαμε από τη διοίκηση Σούλα: «Για υπηρεσιακούς λόγους»! Η νέα διοίκηση δεν προχώρησε με την ανάληψη των καθηκόντων της σε «διώξεις» υπαλλήλων που ήταν ευνοϊκά τοποθετημένοι απέναντι στη διοίκηση Λαφαζανίδη και πολύ καλά έκανε, γιατί ούτε τις υπηρεσίες θα βοηθούσε προχωρώντας σε εκδικητικές πράξεις, δημιουργώντας αναστάτωση και συνεπώς αδυναμία σωστής εξυπηρέτησης των δημοτών, αλλά θα χαλούσε και την δική της εικόνα! Από το ότι όμως δεν προέβη σε εκδικητικές πράξεις, όπως πολλοί που την στήριξαν ζητούσαν, μέχρι τις μετακινήσεις που η ίδια πραγματοποιεί με τη δικαιολογία των υπηρεσιακών αναγκών, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δεν είναι η πρώτη μετακίνηση υπαλλήλου στους εννιά μήνες της διοίκησης Σούλα, αλλά είναι η πρώτη η οποία είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί, ακόμα κι απ’ τον πιο καλοπροαίρετο, με τη δικαιολογία των «υπηρεσιακών αναγκών». Προφανώς γι’ αυτήν την μετακίνηση έχει άποψη και ο αντιδήμαρχος των Κοινωνικών Υπηρεσιών! Όποια άποψη όμως κι αν έχει ο αντιδήμαρχος, ο δήμαρχος θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο ίδιος και να δώσει λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ