Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση του δήμου πρέπει να πάρει πίσω τις αγωγές για το...

Η διοίκηση του δήμου πρέπει να πάρει πίσω τις αγωγές για το καλό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου…

Μπορεί ορισμένοι να εκνευρίστηκαν με τη δήλωση του Γιάννη Καμαρινού ότι η διοίκηση του δήμου πρέπει να πάρει πίσω τις αγωγές σε βάρος των καταγγελλόντων για το καλό του δήμου, αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Την Τρίτη που οι καταγγέλλοντες θα ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλαν αιρετούς και εργαζομένους του δήμου και θα δηλώσουν ότι αντιλαμβάνονται πως ταλαιπώρησαν τον δήμο, αλλά ζητούν από τον δήμο να μην τους οδηγήσει στα δικαστήρια για τις ενέργειές τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να δείξουν ανωτερότητα και να μην φερθούν εκδικητικά, θα πρέπει να αποδεχθούν τη συγνώμη και να ανακαλέσουν την αγωγή. Πιστεύουμε ότι για το καλό του δήμου και οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι που υπέστησαν τις καταγγελίες, θα αποδεχτούν τη συγνώμη των καταγγελλόντων.

Υπάρχουν βέβαια μερικοί που ισχυρίζονται ότι οι καταγγέλλοντες δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν συγνώμη. Πιστεύουμε ότι αυτή η άποψη είναι μια κακοήθεια που δεν ισχύει. Εάν δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν συγνώμη τι θα παρουσιαστούν να πουν στο δημοτικό συμβούλιο; Θα πουν ότι οι καταγγελίες, οι αγωγές και οι μηνύσεις είναι αποκλειστικό δικό τους προνόμιο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον να χρησιμοποιεί ίδια μέσα; Θα πουν ότι καλώς έπραξαν και έκαναν καταγγελίες, αγωγές και μηνήσεις σε βάρος αιρετών και εργαζομένων του δήμου, αλλά ο δήμος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αυτά τα ίδια που έκαναν αυτοί; Θα πουν ότι θα συνεχίσουν τις καταγγελίες, τις αγωγές και τις μηνύσεις αλλά δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στο δήμο να ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον τους;

Νομίζουμε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να σταθούν. Νομίζουμε ότι οι καταγγέλλοντες θα ζητήσουν από τον δήμο να άρει τα ένδικα μέσα, αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη για όσα υπέστη ο δήμος, οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι εξαιτίας των καταγγελιών τους. Νομίζουμε ότι οι συνδικαλιστές εναντίον των οποίων άσκησε αγωγή ο δήμος θα ζητήσουν συγνώμη γιατί την εποχή που περνούσαν τα μνημόνια το ένα μετά το άλλο καταστρέφοντας τις ζωές όλων των εργαζομένων, όλου του λαού και φυσικά των εργαζομένων στους δήμους, αυτοί έκαναν καταγγελίες για κακοδιαχείριση σε βάρος του δήμου, δίνοντας λαβή στην κυβέρνηση να χρεώσει τα μνημόνια στη δήθεν τεράστια κακοδιαχείριση που γινόταν όχι μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας.

Την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο οι καταγγέλλοντες που βρέθηκαν να διώκονται από τον δήμο θα έρθουν για να ζητήσουν συγνώμη και ο δήμος θα πρέπει να τους συγχωρήσει, αφού θα δείξουν ειλικρινή μεταμέλεια. Άλλωστε αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα θα έμπαινε στη διαδικασία η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης να μαζέψει υπογραφές για να κινήσει το θέμα; Λέγοντας δηλαδή τι; Για το καλό του δήμου ας αφήσουμε τα παλικάρια να καταγγέλλουν και να μηνύουν όποιον θέλουν κι ο δήμος απλά ας τους παρατηρεί; Ας ξεκινήσουν και όσοι άλλοι θέλουν να καταγγέλλουν τον δήμο για σκάνδαλα, οικονομικές «τρύπες» κι άλλα τέτοια και ας μην διστάζουν από τίποτα, αφού ο δήμος το μόνο που θα κάνει θα είναι να τρέχει πίσω από τις καταγγελίες τους; Δεν νομίζουμε ότι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζουμε ότι την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο οι καταγγέλλοντες θα παρουσιαστούν να ζητήσουν συγνώμη για το καλό του δήμου.

Κώστας Καρακώστας

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της Τρίτης!
Σε πολεμική ατμόσφαιρα η προσεχής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου;
Καμαρινός Γιάννης: Να δούμε όλοι μαζί το καλό του δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ