Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα φιμώσουμε τον αρχηγό της Γαλλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Να φιμώσουμε τον αρχηγό της Γαλλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Ο  αρχηγός της Γαλλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε δήλωση στη Liberation, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας. Η δήλωσή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έστεκε. Η Liberation τι έπρεπε να κάνει; Να μην τη δημοσιεύσει ή να τη δημοσιεύσει;

Κορυφαίος υπουργός της Γαλλικής κυβέρνησης, του οποίου το μυαλό κόβει, διαμαρτυρήθηκε στην εφημερίδα γιατί δημοσίευσε τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απειλώντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ανισόρροπη πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αρχισυντάκτης της Liberation ήταν σίγουρος ότι ο υπουργός δεν είχε καν διαβάσει το δημοσίευμα και ότι αυτά που έλεγε ήταν κουβέντες του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος έδειχνε τελικά πως είχε μια ροπή προς περίεργες ατραπούς όσον αφορά στοιχειώδεις κατακτήσεις της Γαλλικής επανάστασης, όπως αυτή της ελευθερίας της έκφρασης.

Ρώτησε ένας αρθρογράφος τον αρχισυντάκτη της Liberation αν θα έπρεπε άλλη φορά να είναι πιο προσεκτική η εφημερίδα όταν δημοσιεύει δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο αρχισυντάκτης αφού σκέφτηκε λίγο απάντησε: «Τελικά η καρατόμηση της Μαρίας Αντουανέτα ήταν μια βαρβαρότητα. Τελικά αφού δεν μπορούσε ο λαός να φάει ψωμί, ας έτρωγε παντεσπάνι»!

Κόυνερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ