Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν μπορεί να απορροφήσει κονδύλια που της δίνει η...

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν μπορεί να απορροφήσει κονδύλια που της δίνει η πολιτεία

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Γιώργο Σταυρίδη, αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση, ο κύριος Γαρούφας αναφέρθηκε στη δίχρονη προσχολική αγωγή και στην παγκόσμια πρωτοτυπία της διοίκησης Μανδαλιανού.

Ο πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Δασκάλων είπε πως για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και για 17 προκάτ αίθουσες η κυβέρνηση εκταμίευσε το ποσό των 2.050.000 ευρώ για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά η διοίκηση Μανδαλιανού πρωτοτυπώντας παγκοσμίως πήρε το 1.000.000 και επέστρεψε το άλλο 1.000.000, γιατί προφανώς δεν είχαν γίνει οι ανάλογες μελέτες όσον αφορά τη διαμόρφωση των αύλιων χώρων και συνολικά των προκάτ υποδομών. Ο κύριος Γαρούφας συμπλήρωσε πως ο δήμος Καλαμαριάς με λιγότερες αίθουσες προκάτ πήρε 1.500.000 ευρώ!

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Θανάση Γαρούφα και είπε πως δέχεται την κριτική, αλλά πρόσθεσε μερικά «αλλά», τα συνηθισμένα «ναι μεν αλλά». Ο κύριος Σταυρίδης είπε πως όταν ο κύριος Γαρούφας ήταν πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής επί διοίκησης του Πέτρου Σούλα, έπαιρναν κάθε χρόνο αναβολή και δεν εφάρμοζαν την προσχολική αγωγή. «Ήρθε η δικιά μας η διοίκηση, η διοίκηση του κυρίου Μανδαλιανού και επειδή ήτανε ανάγκη αναγκαία να πάνε τα παιδιά των τεσσάρων στην προσχολική αγωγή είπαμε να την λειτουργήσουμε», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Ο κύριος Σταυρίδης πρόσθεσε στα «αλλά» και το γεγονός ότι τα προκάτ είναι 16 και όχι 17 και προχώρησε λέγοντας ότι η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, της οποίας είναι πρόεδρος, από ευαισθησία προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θανάσης Γαρούφας για να πει ότι ο δήμος επέστρεψε το 1.000.000 ευρώ που το κράτος διέθεσε για την προσχολική αγωγή και με δημοτικούς πόρους, με χρήματα, δηλαδή, των δημοτών, προχώρησε σ’ αυτές τις περιφράξεις που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

Η «Αγκίδα» είχε αναδείξει την επικινδυνότητα της αυλής του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού. Θα μπορούσε να είχε απορροφηθεί το 1.000.000 και οι αυλές της προσχολικής αγωγής να μην παρουσιάζουν αυτήν την επικινδυνότητα, αλλά η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε ούτε τα έτοιμα χρήματα να απορροφήσει. Η διοίκηση Μανδαλιανού, που δεν έκανε καμία μελέτη για ανέγερση σχολείων, κατάφερε να χάσει τα μισά χρήματα που δόθηκαν για την προσχολική αγωγή. Αυτή η διοίκηση θεωρεί πως τα έχει όλα καλώς καμωμένα, επιτίθεται σε όσους της ασκούν κριτική και ζητάει την ψήφο των δημοτών για να επανεκλεγεί.

Κιμ. Ο.

Φανατικοί ψηφοφόροι της παράταξης Μανδαλιανού την κρατάνε στην πρώτη θέση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ