Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπικίνδυνη η αυλή του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού

Επικίνδυνη η αυλή του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού

Η αυλή του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού είναι εντελώς επικίνδυνη για μαθητές, πόσο μάλλον που σ’ αυτήν παίζουν μαθητές νηπιαγωγείου.

Οι γωνίες και των σκαλοπατιών και της περίφραξης, που φαίνονται στις φωτογραφίες, μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πέσιμο ενός μικρού μαθητή σε μεγάλο ατύχημα. Όσο και να προσέχουν οι εκπαιδευτικοί, ένα μικρό παιδί μπορεί να πέσει εύκολα σ’ αυτές τις γωνίες και να συμβεί το ατύχημα.

Δεν βλέπει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σταυρίδης, ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση;

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να παρέμβει άμεσα και να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να πάψουν τα σκαλοπάτια και η περίφραξη να είναι παγίδα ατυχήματος για τους μικρούς μαθητές.

Μάλλον η διοίκηση του δήμου θα θεωρήσει υπερβολικό το ότι θα πρέπει επίσης κάτι να κάνει και με την αυλή γιατί δεν είναι δυνατόν οι μικροί μαθητές να παίζουν σε άσφαλτο, αλλά δεν είναι καθόλου υπερβολικό και αυτή είναι η αλήθεια. Χρειάζεται πλαστικό δάπεδο στην αυλή και όχι άσφαλτος.

Στο συγκεκριμένο σχολείο οι αίθουσες θερμαίνονται με κλιματιστικά, τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί. Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας προς τους γονείς ήταν πως η Σχολική Επιτροπή δεν έχει χρήματα. Η διοίκηση του δήμου να βρει τα χρήματα και να συντηρήσει τα κλιματιστικά, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα ακόμα και τώρα που έχει ζέστη γιατί οι αίθουσες είναι κίμπο και μέσα σ’ αυτές βράζουν τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν κλιματιστικά σε χώρο νηπιαγωγείου χωρίς να έχουν συντηρηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ