Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Εάν σωθούνε τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Εάν σωθούνε τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα

Κατά την παρουσίαση της δημοτικής του παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αλεξανδρίδης:

«Τα παιδιά βέβαια έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη της στρατηγικής από πλευράς διοικήσεων καθώς το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ακριβώς στον πυρήνα της διαχείρισης της εξουσίας από τις διοικήσεις του δήμου κι έχει να κάνει ακριβώς με την έλλειψη διορατικότητας.

Ο Αλκιβιάδης χιλιάδες χρόνια πριν είχε πει το “διοικείν εστί προβλέπειν”, αλλά προφανώς κανείς δεν είχε το χρόνο να προβλέψει ότι αυτό το πρόβλημα θα προέκυπτε στο δήμο που συγκέντρωσε τα περισσότερα νέα ζευγάρια της πόλης, τα οποία ήρθαν εδώ και έφτιαξαν την οικογένειά τους.

Η πληθυσμιακή ανάπτυξη του δήμου μας δημιούργησε μια απ’ τις μεγαλύτερες σχολικές κοινότητες στην Ελλάδα. Δεν ήταν όμως αντίστοιχη και η ανάπτυξη της σχολικής στέγης. Πολλά απ’ τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και σε κίμπο. Είναι πρόβλημα αυτό;

Φυσικά και είναι. Χωρίζει τα παιδιά σε προνομιούχα και μη. Υποβαθμίζει τις συνθήκες εκπαίδευσης και αυτήν την ίδια την ποιότητα της ζωής. Μέγιστη προτεραιότητα τα παιδιά, για καλύτερα σχολεία, για χώρους άθλησης, για ψυχαγωγία. Εάν σωθούνε τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα.

Επαρκής σχολική στέγη για όλους. Σχολεία φιλικά προς το περιβάλλον και το χρήστη, έξυπνα, δικτυωμένα. Σχολεία που θα απευθύνονται και στην ευρύτερη κοινωνία για να υποστηρίξουνε δράσεις όπως η δια βίου μάθηση».

«Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι ένα χάλι»
Απόλυτη επιτυχία της παρουσίασης της παράταξης του Λευτέρη Αλεξανδρίδη
«Το πρόβλημα της δυσοσμίας δεν λύνεται γιατί υπάρχει σχέση αγάπης δήμου και ΕΛΠΕ»
Μαξούρας, Αϊβαζίδης και Τριανταφυλλίδου υποψήφιοι με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη
Ανέστης Κεχαγιάς και Γιάννης Γούσιος υποψήφιοι με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη
Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης διαβάζει «Αγκίδα»…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ