Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνενόχους στη διαχείριση της δυσοσμίας ψάχνει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Συνενόχους στη διαχείριση της δυσοσμίας ψάχνει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Του Θανάση Κοκονά

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είχε δύο δικαστήρια με τα ΕΛΠΕ. Και τα δύο δεν έγιναν με υπαιτιότητα του δήμου, γιατί ο δικηγόρος που χειριζόταν τις υποθέσεις έχει πρόβλημα υγείας.

Όμως ο δικηγόρος αυτό το πρόβλημα το έχει εδώ και πολλές ημέρες. Γιατί δεν ενημερωθήκαμε γι’ αυτό; Γιατί, απάντησε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο δικηγόρος του είχε πει ότι ίσως να παραβρεθεί στις δίκες και γιατί κατά τη γνώμη του κυρίου δημάρχου αυτός ο δικηγόρος έπρεπε να χειριστεί τα ζητήματα επειδή τα γνωρίζει καλά.

Οι δικές μας ενστάσεις βρίσκονται στο γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε ως αντιπολίτευση για την περίπτωση να αναβληθούν οι δίκες και στο γεγονός ότι ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης δεν ζήτησε τη δική μας γνώμη προκειμένου ο δήμος να ζητήσει αναβολή.

Ενώ λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα δεν έγιναν δύο δίκες των ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία με υπαιτιότητα της διοίκησης Αλεξανδρίδη, η διοίκηση του δήμου ετοιμάζεται αύριο Μεγάλη Τρίτη του 2024 να επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Μεγάλη Εβδομάδα η διοίκηση Μανδαλιανού είχε πάρει χορηγία από τα ΕΛΠΕ κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ όσο υπάρχει δυσοσμία, Μεγάλη Εβδομάδα θα πάει και η διοίκηση Αλεξανδρίδη στα ΕΛΠΕ για να τα αναβαπτίσει περνώντας τα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Όμως ο δήμαρχος δεν θέλει να επισκεφτεί μόνος του τα ΕΛΠΕ. Θέλει και συνενόχους τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη διαχείριση της δυσοσμίας. Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να πάμε, γιατί υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί γι’ αυτήν τη δουλειά. Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε εκεί για να μας παρουσιάσουν τα ΕΛΠΕ τα έργα που έχουν κάνει για τον περιορισμό της δυσοσμίας. Πολύ περισσότερο που ο δήμαρχος δεν θέλει με κανέναν τρόπο σ’ αυτήν την επίσκεψη να υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Μαθαίνουμε ότι ακόμα μία παράταξη της αντιπολίτευσης τελικά δεν θα συνοδεύσει τον κύριο δήμαρχο σ’ αυτήν την επίσκεψη. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο δήμαρχος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βρει συνενόχους σ’ αυτήν την επίσκεψη και απευθύνεται σε μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια του δημάρχου να  «ξεπλύνει» τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ, ενώ καθημερινά ο δήμος και ιδιαίτερα το Ελευθέριο Κορδελιό πνίγονται στη βρώμα. Καλούμε τους συναδέλφους της διοίκησης του δήμου να μην επιτρέψουν στον επικεφαλής τους να επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ. Ό,τι έχουν να μας πούνε τα ΕΛΠΕ να έρθουν και να το πούνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ό,τι έχουν να δείξουν τα ΕΛΠΕ, σχετικά με τα έργα που έκαναν, να το δείξουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε εξειδικευμένους επιστήμονες. Εμείς, ως πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουμε καμιά δουλειά να επισκεφτούμε τα ΕΛΠΕ.

Τέλος καλούμε τον ίδιο τον δήμαρχο να σταματήσει να κάνει άλλα από αυτά που έλεγε προεκλογικά και για την υπόθεση της δυσοσμίας. Το ζήτημα δεν είναι να μας πούνε ποια έργα έκαναν τα ΕΛΠΕ. Το ζήτημα είναι να σταματήσει η δυσοσμία. Ο κύριος Αλεξανδρίδης έταζε να γλιτώσει κι αυτός τους κατοίκους από τη δυσοσμία. Δεν τους είπε ότι θα κόβει βόλτες στα ΕΛΠΕ, γιατί αν το έλεγε σιγά να μην εκλεγόταν δήμαρχος.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ