Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα καράβια του Λευτέρη Αλεξανδρίδη ακόμη δεν βγήκαν στο Θερμαϊκό

Τα καράβια του Λευτέρη Αλεξανδρίδη ακόμη δεν βγήκαν στο Θερμαϊκό

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ίσως είναι ο μοναδικός δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης των εργασιών του FlyOver. Οι οδηγοί υποφέρουν, αλλά ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πιστεύει ότι ήταν πολύ λογικό να ξεκινήσει η κατασκευή του FlyOver χωρίς να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα περιόριζαν την ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων και όσων κινούνται στην πόλη και στην περιφερειακή της οδό.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κύριος Αλεξανδρίδης τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στο ATLAS TV και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» των δημοσιογράφων Χρήστου Τσαλικίδη και Σταύρου Οραήλογλου, εκτός του ότι τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης των εργασιών για την κατασκευή του FlyOver, έκανε και διάφορες προτάσεις για την αποφόρτιση των μποτιλιαρισμάτων.

Μία πρότασή του ήταν να εκμεταλλευτεί η πολιτεία το παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης και η μετακίνηση από τη μια περιοχή στην άλλη να γίνεται με καραβάκια και με διάφορα πλωτά μέσα. Ο κύριος Αλεξανδρίδης είχε προτείνει να γίνονται οι μετακινήσεις από τα σφαγεία στο λιμάνι, από το λιμάνι στο Λευκό Πύργο, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Καλαμαριά, στην Περαία, ίσως και στη βιομηχανική περιοχή με ένα πλοιάριο.

Από τότε που έδωσε τη συνέντευξη ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πέρασαν τρεις περίπου μήνες, οι εργασίες για τον FlyOver συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τρομερά τον κόσμο, αλλά τα καράβια του κυρίου Αλεξανδρίδη δεν εμφανίστηκαν ακόμη στο Θερμαϊκό Κόλπο. Πότε θα εμφανιστούν;

Από τον Μάιο και για όλη την τουριστική περίοδο, όπως και ο ίδιος ο κύριος Αλεξανδρίδης είχε επισημάνει στη συνέντευξή του, θα γίνει χαμός στην περιφερειακή οδό από τους τουρίστες που θα κατευθύνονται στη Χαλκιδική.

«Δεν μπορούμε να “κάψουμε” την Χαλκιδική το καλοκαίρι και να μειώσουμε το ΑΕΠ, γιατί είναι συνδεδεμένη η Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη. Το ΑΕΠ της Χαλκιδικής είναι ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης», είχε πει στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, αλλά τελικά φαίνεται πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αφού ενέργειες αποφόρτισης της περιφερειακής οδού δεν έγιναν.

Τα καράβια του κυρίου Αλεξανδρίδη πότε θα ξανοιχτούν στον Θερμαϊκό Κόλπο, αφού δεν ξανοίχτηκαν μέχρι τώρα; Την πρότασή του ο κύριος Αλεξανδρίδης για τα καράβια στον Θερμαϊκό Κόλπο την έκανε στον κύριο πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό ή την έκανε μόνο στο τηλεοπτικό κανάλι για να δικαιολογήσει την αναφανδόν στάση του υπέρ της συνέχισης των εργασιών; Και αν την έκανε την ερώτησε εκεί που έπρεπε, τι απάντηση πήρε;

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ