Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆγνοια της παράταξης Μανούκα και για τα πεζοδρόμια

Άγνοια της παράταξης Μανούκα και για τα πεζοδρόμια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Απριλίου 2024, ο Ηλίας Λιάπης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μανούκα, ρώτησε τη διοίκηση Αλεξανδρίδη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει στις σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων και για τα πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν και δημιουργούνται κίνδυνοι για τους πεζούς.

Η απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στον κύριο Λιάπη ήταν πως, με βάση τη νομοθεσία, είναι υποχρέωση των πολιτών να διορθώνουν τα πεζοδρόμια και μόνο σε περίπτωση ανάπλασης τα πεζοδρόμια φτιάχνονται από τον δήμο. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφέρθηκε στα αυτοκίνητα των κατοίκων που ανεβαίνουν πάνω στα πεζοδρόμια και σπάνε τις πλάκες των πεζοδρομίων. Επίσης αναφέρθηκε σε πεζοδρόμια στα οποία ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα για να μπούνε στις πυλωτές. Ο κύριος Αλεξανδρίδης τόνισε ότι είναι μη νόμιμη δαπάνη η επιδιόρθωση ιδιωτικών πεζοδρομίων.

Δεν φτάνει που η παράταξη Μανούκα πιάστηκε για μια ακόμα φορά αδιάβαστη και ο κύριος Λιάπης ζήτησε να επιδιορθώσει ο δήμος τα πεζοδρόμια που έχουν υποχρέωση να επιδιορθώσουν ιδιώτες, αλλά η ίδια η κυρία Μανούκα, κατά τη δευτερολογία της, αποφάσισε να τεντώσει κι άλλο το σκοινί της άγνοιας που διακατέχει την παράταξή της. Είπε συγκεκριμένα η κυρία Μανούκα:

«Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα πεζοδρόμια που τοποθετήθηκε ο κύριος δήμαρχος και είπε ότι είναι όφελος των δημοτών να πληρώνουνε τις ζημιές στα πεζοδρόμια και υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, όπως είναι οι αναπλάσεις και φαντάζομαι και περιπτώσεις επικινδυνότητας. Εκεί τι κάνετε;».

Τι να απαντήσει κανείς σ’ αυτά που φαντάζεται, κατά δήλωσή της, η κυρία Μανούκα; Τι προσπάθησε να κάνει στη δευτερολογία της η κυρία Μανούκα; Προσπάθησε να κρύψει την προσωπική της άγνοια και ολόκληρης της παράταξής της για ζητήματα του δήμου, κάνοντας όμως τα πράγματα ακόμα χειρότερα για την παράταξή της με αυτά που έλεγε.

Ο δήμαρχος έλαβε ξανά το λόγο και αναφέρθηκε στην παράγραφο 2.1 του άρθρου 23 του ΦΕΚ 3985, που λέει ξεκάθαρα ότι η επιδιόρθωση των πεζοδρομίων είναι υποχρέωση της οικοδομής. Ο κύριος Αλεξανδρίδης συνέχισε λέγοντας ότι στην παράγραφο 2.2 του ίδιου άρθρου του ίδιου ΦΕΚ λέει επίσης ξεκάθαρα ότι ο δήμος πρέπει να αποκαταστήσει τα πεζοδρόμια στην περίπτωση που ο ίδιος κάνει εργασίες. Στη συνέχεια ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όταν υπάρχει τρύπα σε πεζοδρόμιο από την οποία κινδυνεύουν οι πεζοί, αμέσως η αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία σπεύδει και κάνει τις απαραίτητες εργασίες.

Πλήρης άγνοια της παράταξης Μανούκα για ζητήματα του δήμου και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και για το θεαθήναι. Άλλη τέτοια παράταξη δεν έχει περάσει από αυτήν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ.

Η παράταξη Μανούκα θα μας βάψει και τα σπίτια!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ