Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την έρευνα για τη...

Γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την έρευνα για τη δυσοσμία;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα», αναφέρθηκε στις δύο έρευνες που θα γίνουν για τη δυσοσμία.

Την πρώτη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την γνωρίζαμε γιατί ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός εμμονικά προσπάθησε να κάνει με Μη Κυβερνητική Οργάνωση και όταν δεν τα κατάφερε, λόγω αντιδράσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στράφηκε στο ΑΠΘ.

Τη δεύτερη όμως, η οποία χρηματοδοτείται από τα ΕΛΠΕ, δεν την γνώριζε κανείς. Ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε από τον κύριο Μανδαλιανό γι’ αυτήν και για την επιτροπή που θα την ελέγχει. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για κάτι τόσο σοβαρό.

Είναι απορίας άξιο πώς μια τέτοια έρευνα και μια τέτοια επιτροπή ελέγχου της έρευνας κρατήθηκαν εφτασφράγιστα μυστικά και από τον κύριο Μανδαλιανό και από όσους γνώριζαν, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην την γνώριζαν και άλλοι από τη διοίκηση Μανδαλιανού.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο κύριος Μανδαλιανός κρατούσε κάτι ως εφτασφράγιστο μυστικό. Το είχε ξανακάνει και με την επίσκεψη της κυρίας Κεραμέως στο δήμο και με την χορηγία της Elpedison.

Ο κύριος Μανδαλιανός εκλέχτηκε δήμαρχος με βασική του δέσμευση να δώσει τέλος στη δυσοσμία. Στη θητεία του η δυσοσμία οργίασε, εκείνος έβλεπε υποκειμενικές μύτες δημοτών που αντιλαμβάνονταν τη δυσοσμία και τελικά αντί να δώσει τέλος στη δυσοσμία συνηγόρησε σε δύο επιτροπές που θα ελέγξουν τη δυσοσμία, η οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε το δήμο.

Στην «Αγκίδα» διακωμωδούσαμε τη νέα έρευνα για τη δυσοσμία και γράφαμε ότι ο κύριος Μανδαλιανός και η διοίκησή του είναι ικανοί τελικά να παραπέμψουν τη δυσοσμία και σε εξωγήινους προκειμένου να κωλυσιεργήσουν. Τελικά φαίνεται πως αντί να βρούνε εξωγήινους βρήκαν Ολλανδούς, αφού Ολλανδική εταιρεία θα κάνει τη δεύτερη έρευνα που θα χρηματοδοτηθεί από τα ΕΛΠΕ.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ