Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧαμηλών απαιτήσεων η συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Χαμηλών απαιτήσεων η συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Στη διαδικτυακή εκπομπή της «Αγκίδας» σχολιάστηκε η πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου στις 23 Φεβρουαρίου 2024 και θα γίνεται υποχρεωτικά από το νόμο κάθε δίμηνο.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η συνεδρίαση ήταν χαμηλών απαιτήσεων, αφού υπήρχαν ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και απαντήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων και του δημάρχου χωρίς δικαίωμα δευτερολογίας.

Αυτό που τονίστηκε στη διαδικτυακή εκπομπή της «Αγκίδας» είναι ότι η διαδικασία θα πρέπει να αλλάξει μορφή γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι χωρίς καμία ουσία, αφού εξελίσσονται μονόλογοι.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι εάν δεν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της λογοδοσίας δεν θα έχει κανένα νόημα η πραγματοποίησή της, αφού ουσιαστικά θα μπορούσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να απαντούν κι εκείνοι εγγράφως στις έγγραφες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Επίσης υπογραμμίστηκε στη διαδικτυακή εκπομπή της «Αγκίδας» ότι αυτή καθαυτή η διαδικασία, όπως διεξάγεται, δεν είναι λογοδοσία. Είναι απαντήσεις της διοίκησης του δήμου σε συγκεκριμένες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ