Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔυσοσμία όπως Ανταποδοτικά Τέλη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Δυσοσμία όπως Ανταποδοτικά Τέλη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

«Εμείς μυρίζουμε. Οι επιστήμονες θα μας πούνε τι είναι αυτό που μυρίζουμε και από που προέρχεται».

Με την παραπάνω φράση ολοκλήρωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, την απάντησή του στον κύριο Κώστα Σωτηράκη για το θέμα της δυσοσμίας, κατά τη διαδικασία λογοδοσίας της διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024.

Όλη η απάντηση του κυρίου δημάρχου μπορεί να ερμηνευτεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, καθώς τη μια στιγμή εμφανιζόταν λάβρος κατά των ΕΛΠΕ και την άλλη στιγμή «στρογγύλευε τις άκρες» με περίτεχνο τρόπο. Η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Η καταληκτική όμως φράση του δημάρχου είναι σκέτη απογοήτευση, αφού ο κύριος Αλεξανδρίδης φαίνεται πως με τις νέες μετρήσεις που θα κάνει για τη δυσοσμία δεν αναζητά εάν αυτή είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από πριν, αλλά αναζητά επιπλέον τι είναι αυτό που μυρίζουμε και από που προέρχεται.

Δηλαδή μπορεί αυτό που μυρίζουμε να μην είναι μερκαπτάνες; Δηλαδή μπορεί αυτό που μυρίζουμε να μην προέρχεται από τα ΕΛΠΕ και τζάμπα τα κατηγορούσαμε τόσον καιρό και επιπλέον δεν παίρναμε τις χορηγίες τους; Δηλαδή μπορεί η δυσοσμία να προέρχεται από τον βόθρο της κυρά Μαρίκας, η οποία τρέφεται σχεδόν καθημερινά με φασολάδα και γι’ αυτό γίνεται όλο αυτό το κακό;

Αυτά όμως τα ακούγαμε πριν την έκθεση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτά τα ψέλλισε και ο τέως δήμαρχος σε κάποια συνέντευξή του. Ο νέος δήμαρχος έθεσε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα για την πηγή της δυσοσμίας.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια προσπάθεια από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη προσέγγισης της δυσοσμίας με τη συνταγή των Ανταποδοτικών Τελών. Ως αντιπολίτευση ζητούσε μείωση των Ανταποδοτικών Τελών και ως διοίκηση τα αύξησε κατά 35%, γιατί ως διοίκηση έγιναν ρεαλιστές, παύοντας να λαϊκίζουν, και είδαν πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για αύξηση. Δυστυχώς φαίνεται πως και στην υπόθεση της δυσοσμίας προωθείται ανάλογος ρεαλισμός.

Μακάρι ο νέος δήμαρχος να μην ήθελε να πει αυτό που είπε και να ήθελε να πει κάτι άλλο, μακάρι η στάση της νέας διοίκησης να δώσει λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας, αλλά μάλλον αυτές οι σκέψεις είναι απλά όνειρα θερινής νυκτός.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ