Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέντευξη για τη θεατρική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Συνέντευξη για τη θεατρική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Το Σάββατο 2 Μαρτίου κι ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολυλειτουργικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ελευθέριο-Κορδελιό, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Ελευθέριου-Κορδελιού σε συνεργασία με το τμήμα ενηλίκων της Θεατρικής ομάδας «ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ» του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης και το Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας ενώνονται για φιλανθρωπικό σκοπό και παρουσιάζουν την πολύ γνωστή κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου!

Μιλήσαμε με μία από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, την Κατερίνα Μότσικα, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού.

Αγκίδα: Πώς αποφασίστηκε να ανέβει το συγκεκριμένο θεατρικό έργο;

Κατερίνα Μότσικα: Επιλέχτηκαν «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» γιατί είναι μια δυνατή κωμωδία, αλλά και γιατί μέσα στην υπόθεση του έργου γίνεται ένας αρραβώνας και 4 γάμοι, οπότε θα μπορούσαν να συμμετέχουν και οι Βρακοφόροι με το χορευτικό τους τμήμα. Ένας ακόμα λόγος που επέλεξε η εμψυχώτρια μας την εν λόγω κωμωδία είναι και για το όνομα “Ευτυχία”.

Αγκίδα: Ποιος έκανε τη διασκευή και τη σκηνοθεσία;

Κατερίνα Μότσικα: Η Αναστασία Θυμιοπούλου. Στη σκηνοθέτη της ομάδας «Γεια Χαρά» έγινε πρόταση από τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας για συνεργασία με τη θεατρική ομάδα.

Αγκίδα: Ποιοι συμμετέχουν στην παράσταση;

Κατερίνα Μότσικα: Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

Κώστας Βουτσάς (το ρόλο του Βασίλη Αυλωνίτη ως Βαγγέλης Ταρνιάτης)

Κατερίνα Μότσικα (το ρόλο της Έλσας Ρίζου ως Γιούλα Ταρνιάτη)

Δέσποινα Μανώλη (το ρόλο της Κατερίνας Γιουλάκη ως Σόφη, μοδίστρα & τουρίστρια)

Αναστασία Θυμιοπούλου (το ρόλο της Γεωργίας Βασιλειάδου ως Ευτυχία Ταρνιάτη)

Ειρήνη Κοκκινοπούλου (το ρόλο της Πόπης Λάζου ως Λίνα, αρραβωνιαστικιά του Βαγγέλη Ταρνιάτη)

Γιώργος Γεωργιάδης (το ρόλο του Γιώργου Τσιτσόπουλου, ως ο περίεργος τύπος που ζητά το χέρι της Ευτυχίας)

Θωμάς Δαβάκης (το ρόλο του Νίκου Ρίζου, ως Κλεομένης)

Στέργιος Παπαδόπουλος (το ρόλο του Βαγγέλη Σάκαινα, ως Χαρίλαος, φαρμακοποιός)

Χοροδιδάσκαλος ο Παναγιώτης Βαρότσης.

Αγκίδα: Πόσον καιρό κάνετε πρόβες;

Κατερίνα Μότσικα: Πρόβες κάνουμε από τον Οκτώβριο του 2023, μια φορά την εβδομάδα. Τόσο επιτρέπει ο χρόνος όλων μας, λόγω υποχρεώσεων.

Αγκίδα: Πώς βίωσες τις πρόβες; Πώς ήταν η εμπειρία;

Κατερίνα Μότσικα: Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα και όταν μου έγινε η πρόταση σκέφτηκα «ας το τολμήσω». Όταν πήρα το ρόλο στα χέρια μου ήμουν ενθουσιασμένη και συγχρόνως ένιωθα ότι δεν θα τα καταφέρω, όμως με βοήθησε πολύ το άψογο κλίμα συνεργασίας της ομάδας και όλα κόλλησαν ευχάριστα και διασκεδαστικά. Γελάσαμε πολύ στις πρόβες.

Αγκίδα: Πότε και που θα ανέβει η θεατρική παράσταση;

Κατερίνα Μότσικα: Το Σάββατο 2 Μαρτίου κι ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολυλειτουργικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ελευθέριο-Κορδελιό. Οι διοργανωτές αντί εισιτηρίων, επέλεξαν την συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας (τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα).

Αγκίδα: Ποιοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια;

Κατερίνα Μότσικα: Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καμπαρούδης. Με την ευλογία του πατρός Γερασίμου, προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, ο νεοκόρος κ. Σωτήριος Ντόβας μετέφερε τα σκηνικά πλάτης στο θέατρο. Επίσης το ανθοπωλείο le Jasmin στο Ελευθέριο Κορδελιό, η ενημερωτική ιστοσελίδα newsmakedonia.gr και φυσικά η Αγκίδα.

Αγκίδα: Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο στο «Μίκης Θεοδωράκης»!

Κατερίνα Μότσικα: Καλούμε όλους να δούνε την παράστασή μας. Θα την απολαύσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ