Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο θράσος της πρώην διοίκησης Μανδαλιανού για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Το θράσος της πρώην διοίκησης Μανδαλιανού για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2024 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 10ης Ιανουαρίου 2024, το θράσος της πρώην διοίκησης Μανδαλιανού αποδείχτηκε χωρίς όρια.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 που έφερε προς ψήφιση η διοίκηση Αλεξανδρίδη είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό μας», επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους και ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης.

Οι κύριοι Μανδαλιανός και Σωτηράκης έκαναν πως ξέχασαν ότι αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα θα έπρεπε να το είχαν ψηφίσει οι ίδιοι, αλλά δεν το ψήφισαν, έκαναν πως δεν καταλάβαιναν ότι η νέα διοίκηση δεν μπορούσε μέσα σε λίγες μέρες να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα, μιας και δεν είχε ούτε καν πληροφόρηση, ούτε καν παράδοση από την πρώην διοίκηση Μανδαλιανού.

Οι κύριοι Μανδαλιανός και Σωτηράκης δεν είπαν ούτε μισή κουβέντα για τη μηδαμινή υλοποίηση των συνεχόμενων έργων που υπήρχαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023. Δέκα μέρες μετά την παράδοση της διοίκησης στην παράταξη Αλεξανδρίδη, αντί να απολογηθούν για την ανυπαρξία έργων στο δήμο κατά τη διάρκεια όλης της θητείας τους, πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ξεκινήσουν μια «ξύλινη» αντιπολίτευση.

«Επειδή τάξατε πολλούς λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά, μακάρι να βγείτε αληθινοί και όχι ψεύτες», είπε στην πρωτολογία του ο κύριος Μανδαλιανός. Ο τέως δήμαρχος μίλησε για λαγούς και πετραχήλια που έταξε η διοίκηση Αλεξανδρίδη, αλλά ξέχασε τους λαγούς με τα πετραχήλια που έταξε ο ίδιος για να γίνει δήμαρχος.

«Μακάρι να κάνετε το στάδιο. Είχατε υποσχεθεί κι ένα κολυμβητήριο προεκλογικά. Το κολυμβητήριο θα κοστίσει διπλάσια λεφτά από το στάδιο. Το στάδιο θα κοστίσει γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν γίνει μελέτες, έχουν δοθεί τα χρήματα επί της δικιάς μας διοίκησης για την επικαιροποίηση των μελετών και τώρα είναι τα υπόλοιπα λεφτά, τα οποία νομίζω ότι ήδη έχουμε κάνει προσπάθειες για να εξασφαλιστούν», είπε ο κύριος Μανδαλιανός στη δευτερολογία του, ενώ κατόπιν αναφέρθηκε και στο κολυμβητήριο καταλήγοντας πως είπαμε ότι δεν θα ταΐσουμε φούμαρα τον κόσμο.

Τι να σχολιάσει κανείς από την τοποθέτηση του κυρίου Μανδαλιανού;

Ότι δύο χρόνια πριν πανηγύριζε γιατί εξασφάλισε τα χρήματα για την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού και αυτή ακόμη δεν έχει ούτε καν δημοπρατηθεί;

Ότι ισχυρίζεται πως έχει κάνει ενέργειες για να βρεθούν τα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η ανέγερση του σταδίου, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί ούτε η επικαιροποίηση της μελέτης;

Ότι το Σεπτέμβριο του 2022 δήλωνε στην ιστοσελίδα του δήμου για το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού πως «Ένα έργο “φάντασμα”, το οποίο προορίζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τελικά έμεινε ημιτελές, επιτέλους μετά από χρόνια “ξεκολλά” και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει μια εγκατάσταση υπερτοπικού χαρακτήρα, που θα δώσει νέα δυναμική στον αθλητισμό του δήμου μας και συνολικά της Δυτικής Θεσσαλονίκης»;

Το θράσος της πρώην διοίκησης Μανδαλιανού πραγματικά δεν έχει όρια.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ