Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος διεύρυνε Επιτροπή για να εκπροσωπηθεί και η παράταξη Κοκονά

Ο δήμαρχος διεύρυνε Επιτροπή για να εκπροσωπηθεί και η παράταξη Κοκονά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 24ης Ιανουαρίου 2024, η διοίκηση Αλεξανδρίδη πρότεινε η Επιτροπή Εφαρμογής Κοινωνικού Συντελεστή να είναι πενταμελής με τρία μέλη από τη διοίκηση και δύο από την αντιπολίτευση.

Όταν έλαβε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος προκειμένου να προτείνει μέλη για την επιτροπή, ο δήμαρχος του τόνισε ότι η αντιπολίτευση θα προτείνει δύο μέλη γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Ο κύριος Μανδαλιανός δήλωσε ότι υπήρξε συνεννόηση και κατόπιν πρώτα ο ίδιος πρότεινε τον κύριο Αμανατιάδη από την παράταξή του και έπειτα η κυρία Μανούκα πρότεινε τον εαυτό της από την παράταξή της.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κύριος Κοκονάς για να προτείνει να γίνει η επιτροπή επταμελής με τέσσερα μέλη από τη διοίκηση και τρεις από την αντιπολίτευση. Από την παρέμβαση του κυρίου Κοκονά κατέστη σαφές ότι ο κύριος Μανδαλιανός συνεννοήθηκε μόνο με την κυρία Μανούκα για τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής και όχι με τον κύριο Κοκονά. Συνεννοήθηκαν σε μία ακόμα επιτροπή να αποκλείσουν την παράταξη Κοκονά με βάση την αριθμητική τους υπεροχή, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κοιμητηρίων Ευόσμου ζητούσαν τον ένα από τους δύο εκπροσώπους του δήμου, παρά το γεγονός ότι την αριθμητική υπεροχή την έχει η διοίκηση Αλεξανδρίδη.

Ποια όμως είναι η Επιτροπή Κοινωνικού Συντελεστή, στην οποία η παράταξη Κοκονά διεκδικούσε τη συμμετοχή της και οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα προσπαθούσαν να την αποκλείσουν; Είναι η Επιτροπή στην οποία, κατά τη θητεία της διοίκησης Μανδαλιανού, η παράταξη Κοκονά κατήγγειλε την ανταλλαγή διαμερισμάτων μεγάλης αξίας κάτω από την περιφερειακή οδό, με καταστήματα μικρότερης αξίας άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Ο κύριος Κοκονάς επέμεινε στη συμμετοχή της παράταξής του στη συγκεκριμένη Επιτροπή, λέγοντας ότι είτε πρέπει να δεχτεί η υπόλοιπη αντιπολίτευση τη συμμετοχή της είτε πρέπει ο δήμαρχος να την κάνει επταμελή. «Αν και μπορεί και από εκεί να ακούσουμε κανένα τρελό να μην είναι κανένας από τη Λαϊκή Συσπείρωση», κατέληξε ο κύριος Κοκονάς, με σαφές «καρφί» για την περίπτωση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που όταν ο δήμαρχος παραχώρησε μια θέση στη Λαϊκή Συσπείρωση από τις θέσεις της παράταξής του, ο κύριος Μανδαλιανός ρώτησε αν αυτό είναι νόμιμο.

Το λόγο ζήτησε και έλαβε ο κύριος Μανδαλιανός για να πει ότι το «καρφί» του κυρίου Κοκονά ήταν για τον ίδιο και για να τονίσει ότι η παράταξή του δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει η παράταξη Κοκονά, εφόσον το αποφασίσει ο δήμαρχος. Κατόπιν το λόγο πήρε ο Κώστας Σωτηράκης για να ζητήσει από το δήμαρχο να κάνει την Επιτροπή επταμελή.

Ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης βλέποντας ότι οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα ήθελαν οπωσδήποτε να εκπροσωπούνται στη συγκεκριμένη Επιτροπή, πρότεινε να γίνει επταμελής για να εκπροσωπηθεί και η παράταξη Κοκονά.

Κιμ. Ο.

Ο Βασίλης Αϊβαζίδης επικρότησε το σωστό και δίκαιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ