Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Αλεξανδρίδης ακύρωσε την προσπάθεια αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις παρατάξεις...

Ο Αλεξανδρίδης ακύρωσε την προσπάθεια αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου και τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 24ης Ιανουαρίου 2024, αποφάσισε να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στη μικρότερη σε αριθμό δημοτικών συμβούλων παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τον ορισμό μελών των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Κοκονάς, ζήτησε να εκπροσωπηθεί και η δική του παράταξη από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο κύριος Μανδαλιανός αρνήθηκε την πρόταση του κυρίου Κοκονά και ο δεύτερος κάλεσε τον τέως δήμαρχο να δηλώσει καθαρά ότι δεν θέλει εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Σχολικές Επιτροπές. «Βέβαια δεν εκπροσωπείται όλη την αντιπολίτευση. Μόνο το συνδυασμό σας και δεν είμαι και σίγουρος αν εκπροσωπείται όλο το συνδυασμό», ολοκλήρωσε αιχμηρά, απευθυνόμενος στον κύριο Μανδαλιανό, ο Θανάσης Κοκονάς.

Ο κύριος Μανδαλιανός σε αγαστή συνεργασία με την κυρία Μανούκα επέμειναν στη στάση αποκλεισμού εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις Σχολικές Επιτροπές, γιατί, όπως είπαν, οι δικές τους παρατάξεις έχουν μεγαλύτερα ποσοστά. Έτσι στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή κατέλαβαν τις θέσεις της αντιπολίτευσης οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα.

Πριν γίνει ορισμός των μελών της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης ρώτησε τον κύριο Μανδαλιανό και την κυρία Μανούκα εάν θα τηρήσουν την ίδια στάση απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση και πήρε καταφατική απάντηση. Αμέσως δήλωσε ότι η διοίκηση αφαιρεί έναν εκπρόσωπό της στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και παραχωρεί τη θέση στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τότε συνέβη κάτι εκπληκτικό και πρωτοφανές. Ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός άνοιξε το μικρόφωνό του, απευθύνθηκε στον δήμαρχο και ακολούθησε η παρακάτω απίστευτη στιχομυθία:

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Αυτό έχετε δικαίωμα να το κάνετε κύριε δήμαρχε;

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Βεβαίως.

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Το γράφει κάπου ο νόμος;

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Προτείνει ο δήμαρχος.

Θανάσης Κοκονάς: Το πρόβλημά σας είναι να μην εκπροσωπηθούμε εμείς; Θα ελέγξετε την πρόταση του δημάρχου; Δεν καταλαβαίνουμε. Πρόταση του δημάρχου και την ελέγχετε;

Δήμαρχος: Διαβάστε τη νομοθεσία που λέει ότι μπορούμε να υποδείξουμε και από άλλες παρατάξεις άτομα.

Ο δήμαρχος αποκατέστησε την αντιπροσωπευτικότητα, την οποία αρνήθηκαν ο κύριος Μανδαλιανός και η κυρία Μανούκα. Η παρέμβαση του κυρίου Μανδαλιανού και η σιωπή της κυρίας Μανούκα στην πρόταση του δημάρχου έδειξαν ακριβώς αυτό που είπε ο κύριος Κοκονάς. Το πρόβλημά τους δεν ήταν να εκπροσωπηθούν παντού μόνο αυτοί. Το πρόβλημά τους ήταν να μην εκπροσωπηθεί η παράταξη του κυρίου Κοκονά, η Λαϊκή Συσπείρωση και δεν μπορούσαν να το κρύψουν.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ακύρωσε την προσπάθεια αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα. Για να ακριβολογούμε, ο δήμαρχος ακύρωσε την προσπάθεια αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον κύριο Μανδαλιανό και από την κυρία Μανούκα, γιατί όπως φάνηκε στην ψηφοφορία για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων το ποιος είναι με τον κύριο Μανδαλιανό και ποιος με την κυρία Μανούκα έχει ήδη τεθεί εν αμφιβόλω!

Κ. Τσ.

Καλό παιδί τέλος
Ο δήμαρχος διεύρυνε Επιτροπή για να εκπροσωπηθεί και η παράταξη Κοκονά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ