Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Αλεξανδρίδη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του κυρίου Μανδαλιανού;

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του κυρίου Μανδαλιανού;

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη, η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας, εξέδωσε σήμερα πρωί πρωί ένα δελτίο τύπου με το οποίο κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση Μανδαλιανού ότι εκ του πονηρού δεν ψήφισε τα Ανταποδοτικά Τέλη, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα οικονομικά του Δήμου και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα ακόμα και στη στοιχειώδη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.

Παρακάτω το δελτίο τύπου της διοίκησης Αλεξανδρίδη κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, τη διοίκηση Μανδαλιανού, ότι δεν ψήφισε Ανταποδοτικά Τέλη και Προϋπολογισμό για να εκδικηθεί τους δημότες επειδή στις δημοτικές εκλογές δεν την επέλεξαν και δεν την επανεξέλεξαν, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 600.000 ευρώ.

Το δελτίο τύπου ξεκινάει με την επισήμανση ότι η διοίκηση Αλεξανδρίδη αναγκάζεται, εξαιτίας των όσων έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού, να προχωρήσει σε επώδυνες αποφάσεις και τελειώνει με την επισήμανση ότι τη διοίκηση Αλεξανδρίδη δεν την φοβίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις. Δηλαδή η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα προσφύγει στα δικαστήρια για να ζητήσει από την προηγούμενη διοίκηση Μανδαλιανού τα 600.000 ευρώ ή τα ρέστα για όσα δεν έγιναν στο δήμο; Αυτό εννοεί η διοίκηση Αλεξανδρίδη όταν μιλάει για σκληρές αποφάσεις; Ή εννοεί ότι ο κύριος Αλεξανδρίδης και οι συνεργάτες του θα βάλουν τις 600.000 από την τσέπη τους και αυτό δεν τους φοβίζει. Εάν εννοούν το πρώτο, ας κάνουν όπως τους φωτίσει ο Θεός. Εάν εννοούν το δεύτερο, είναι πολύ μάγκες και πολύ κυμπάριδες.

Εάν όμως η διοίκηση Αλεξανδρίδη εννοεί ότι δεν φοβάται να πάρει επώδυνες αποφάσεις σε βάρος των δημοτών αυξάνοντας τα Ανταποδοτικά Τέλη, τότε κάνει πολύ κακή αρχή, πιο κακή και από αυτήν που έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού. Αυτήν την ιστορία της καμένης γης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου την έχουμε ξαναδεί. Αυτήν την ιστορία όμως η παράταξη Αλεξανδρίδη δεν την είπε πριν τις εκλογές.

Σε μια εποχή, που υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, που τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα εκτοξευθούν για άλλη μια φορά, που ο αντίκτυπος αυτής της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι τεράστιος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος κατοικείται από λαϊκές οικογένειες, η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα «γονατίσει» τον κόσμο αυξάνοντας τα Ανταποδοτικά Τέλη;

Η διοίκηση Μανδαλιανού είχε ήδη προτείνει την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 25%, ενώ σίγουρα δεν θεωρούσε πως έχει κάψει τη γη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Εάν η διοίκηση Αλεξανδρίδη θεωρεί ότι η διοίκηση Μανδαλιανού άφησε πίσω της καμένη γη, τι αύξηση θα προτείνει στα Ανταποδοτικά Τέλη; 35%; 40%; Παραπάνω;

Εάν η διοίκηση Αλεξανδρίδη ετοιμάζεται να αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη και μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις και δελτία τύπου προκειμένου να μας προετοιμάσει και προκειμένου να φορτώσει την ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση, θα πρέπει να μας πει και ποια ήταν η διοίκηση Μανδαλιανού. Θα πρέπει να μας πει ότι στη διοίκηση Μανδαλιανού προσχώρησαν διάφοροι, οι οποίοι μέχρι πριν λίγο καιρό συμπορεύονταν με τον κύριο Αλεξανδρίδη.

Αυτά λοιπόν περί καμένης γης που άφησαν οι άλλοι, ως δικαιολογίες για να φορτώσουν ξανά κι άλλο το γνωστό υποζύγιο τον κοσμάκη. Ας τα αφήσουν κατά μέρος γιατί οι άλλοι είναι αυτοί οι ίδιοι που κάθε τετραετία αλλάζουν τις παρατάξεις σαν τα πουκάμισα.

Γ. Παπαδ.

35% αύξηση των ανταποδοτικών τελών προτείνει η διοίκηση Αλεξανδρίδη
Συνδρομητική τηλεόραση ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ