Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι θα θέλαμε να επαναληφθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς;

Τι θα θέλαμε να επαναληφθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς;

Οι παραμονές των Χριστουγέννων πέρασαν, τα ίδια τα Χριστούγεννα πέρασαν για μία ακόμα χρονιά και διανύουμε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων έλαβαν χώρα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου εκδηλώσεις, άλλες με μεγάλη επιτυχία και άλλες με μικρότερη. Ποια από αυτές θα θέλαμε να επαναληφθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς;

Αναμφισβήτητα η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» με τους Μωμόγερους του Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης. Μεγάλη παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη με αποκορύφωμα το λουκάνικο του Μακραντώνη, το οποίο διαφήμιζε πριν το φάει η μία από τις δύο νύφες.

Άριστη η ηθοποιία των δύο νυφών των Μωμόγερων, αλλά εάν έρχονταν ξανά αυτήν την εβδομάδα θα τους προτείναμε να ντύσουν και μία τρίτη νύφη. Ποιον; Μα ποιον άλλον; Φυσικά τον παλιάτσο που τριγυρνούσε στους δρόμους του Ελευθερίου Κορδελιού την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το συγκρότημα με αυτήν την προσθήκη θα γινόταν ασυναγώνιστο. Ο παλιάτσος δεν κάνει βέβαια για ηθοποιός, αλλά αυτό δεν χρειάζεται αφού τα καραγκιοζιλίκια τα έχει αυθόρμητα.

Φαντάζεστε τον παλιάτσο ντυμένο νύφη να κάνει κωλοτούμπες, οι οποίες είναι η σπεσιαλιτέ του;! Θα σκορπούσε κύματα γέλιου. Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν θα έτρωγε το λουκάνικο του Μακραντώνη, όχι γιατί δεν θα του άρεσε, αλλά γιατί του έπεσε βαρύ ένα λουκάνικο που έφαγε πρόσφατα, επειδή είχε υπερβολική δόση καυτερής πιπεριάς και ακόμη δεν το έχει χωνέψει!!

Αυτή η εκδήλωση θα έπρεπε να γίνει την εβδομάδα που διανύουμε!!

Β. Τριαντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ