Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕξαιρετική η παρουσία των Μωμόγερων στους δρόμους του Ευόσμου

Εξαιρετική η παρουσία των Μωμόγερων στους δρόμους του Ευόσμου

Μία εξαιρετική παράσταση, χθες Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, στους δρόμους του Ευόσμου έδωσαν οι Μωμόγεροι του Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης, προσκεκλημένοι από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».

Οι Μωμόγεροι, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου, χόρεψαν στους δρόμους του Ευόσμου, μπροστά και μέσα σε καταστήματα που τους περίμεναν με εδέσματα, τσίπουρο και κρασί. Οι Μωμόγεροι με τη συνοδεία τους κατέληξαν στην πλατεία Ευόσμου, όπου στήθηκε Ποντιακό γλέντι με την παρουσία του νεοκλεγμένου δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, του νέου αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Καμπαρούδη, του νέου αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Νίκου Κουγιουμτζή, του Εντεταλμένου Συμβούλου στην αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών Θόδωρου Κατσούκα, του δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Ναθαναηλίδη.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης και Παναγιώτης Καμπαρούδης χόρεψαν μαζί με τους Μωμόγερους και τον κόσμο, ενώ ο κύριος Αλεξανδρίδης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους δύο συλλόγους και ευχήθηκε καλές γιορτές και χρόνια πολλά. Ακολούθησε μικρό γλέντι στην έδρα του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», στο οποίο έδωσαν το «παρών» ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Οι Μωμόγεροι ήταν εξαιρετικοί όλοι, τα παιδιά που συμμετείχαν στο θεατρικό μέρος του δρώμενου έδωσαν κανονική παράσταση, αλλά πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις δύο νύφες που έκλεψαν την παράσταση ανεβαίνοντας σε μηχανές και σε αυτοκίνητα περαστικών, χορεύοντας σε καταστήματα και στο δρόμο με σηκωμένα τα νυφικά, πειράζοντας τους περαστικούς και ανεμίζοντας… το λουκάνικο του Μακραντώνη. Η μία νύφη μάλιστα είναι ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», στην πρόεδρό του Ελένη Μουστακίδου, στα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και στον Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης.

Η νύφη απόλαυσε το λουκάνικο του Μακραντώνη!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ