Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜηδενική αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Μηδενική αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Η διοίκηση Μανδαλιανού, μετά από πολλές παλινωδίες, ψήφισε, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου, μηδενική αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών για το 2024, παρά το γεγονός ότι η πρότασή της δεν είχε πάρει έγκριση από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν δέχθηκε να συμπεριλάβει στον υπολογισμό των Ανταποδοτικών Τελών το προτιμολόγιο του ΦΟΔΣΑ, εξηγώντας πως με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν και οι όμοροι δήμοι που δεν επέβαλαν αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη.

Μετά από τις εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η μηδενική αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών. Η δημοσιότητα που έλαβε η πρόθεση της διοίκησης Μανδαλιανού να αυξήσει κατά 25% τα Ανταποδοτικά Τέλη, την έκανε να υπαναχωρήσει και να προτείνει μηδενική αύξηση. Εάν το θέμα δεν έπαιρνε δημοσιότητα, οι δημότες θα ξυπνούσαν την 1η Ιανουαρίου με «δώρο», κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, 25% αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη του δήμου.

Στο χέρι της νεοεκλεγείσας διοίκησης Αλεξανδρίδη είναι να διεκδικήσει, μαζί με τους άλλους δήμους, την αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία, ώστε να μην χρειάζονται αυξήσεις ανταποδοτικών τελών σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές για τους πολίτες. Οργανωμένη και συλλογική αντίδραση χρειάζεται, όπως έγραψε και ο Γιάννης Καμαρινός.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ