Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆμεση λύση στο μποτιλιάρισμα της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο

Άμεση λύση στο μποτιλιάρισμα της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο

Τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, το ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Μαιάνδρου από την περιφερειακή οδό προς τον Εύοσμο μπλοκάρει και στη διασταύρωση με την οδό Ευφροσύνης και στη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου, από τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν ανατολικά.

Το μποτιλιάρισμα της οδού Μαιάνδρου από αυτό το μποτιλιάρισμα στις διασταυρώσεις με τις οδούς Ευφροσύνης και 25ης Μαρτίου φτάνει μέχρι την περιφερειακή οδό.

Ο δήμος δεν μπορεί απλά να παρακολουθεί την ταλαιπωρία των οδηγών, χωρίς να κάνει τίποτα. Η νέα διοίκηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε κυκλοφοριακή μελέτη για να λυθεί το πρόβλημα.

Με δεδομένο ότι στη διασταύρωση της Μαιάνδρου με την 25ης Μαρτίου δεν υπάρχει χώρος για να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Αλεξανδρίδη, Νίκος Κουγιουμτζής, είχε προτείνει προεκλογικά μια πολύ έξυπνη παρέμβαση που θα αποσυμφορήσει την οδό Μαιάνδρου από την κυκλοφορία.

Η πρόταση του Νίκου Κουγιουμτζή ήταν να ανοίξει μία είσοδος από την περιφερειακή οδό προς τον Εύοσμο στην οδό Νυμφαίου, προκειμένου τα οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν ανατολικά να εισέρχονται από τη Νυμφαίου και όχι από τη Μαιάνδρου, η οποία θα δέχεται την κίνηση των οχημάτων που θέλουν να κατευθυνθούν δυτικά ή προς το φανάρι της οδού Μαιάνδρου με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό σε συνδυασμό με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Νυμφαίου με 25ης Μαρτίου, θα σταματήσει το μποτιλιάρισμα στην οδό Μαιάνδρου και δεν θα δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στην οδό Νυμφαίου.

Όσον αφορά τους περιπατητές στην περιπατητική της οδού Τρίτση, ο κύριος Κουγιουμτζής είχε τονίσει πως αυτοί που θα κάνουν τη μελέτη θα πρέπει να βρούνε τον καταλληλότερο τρόπο ώστε περιπατητές και οχήματα να μην διασταυρώνονται τόσο στην είσοδο της Νυμφαίου από την περιφερειακή οδό που θα γίνει, όσο και στην έξοδο προς την περιφερειακή οδό από την οδό Σμύρνης που υπάρχει ήδη.

Έγινε ο Κουγιουμτζής συγκοινωνιολόγος…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ