Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτο Χριστουγεννιάτικο χωριό η τελετή παράδοσης παραλαβής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου!

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό η τελετή παράδοσης παραλαβής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου!

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που ΘΑ έκανε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αλλά δεν έφτανε ο χρόνος για να το κάνει, είχε σκοπό να κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος την τελετή παράδοσης του δήμου στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

«Σκόπευα σ’ αυτό το Χριστουγεννιάτικο χωριό, στις εκδηλώσεις που θα γίνουνε, επίσημα να ανεβούμε πάνω και να σας παραδώσω το δήμο, γιατί τελειώνει κι η χρονιά και να σας παραδώσουμε το δήμο, να πούμε επίσημα ότι παίρνετε το δήμο και είσαστε ο νέος δήμαρχος, καλή επιτυχία και ούτω καθεξής», είπε συγκεκριμένα ο απερχόμενος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Κρίμα λοιπόν που δεν θα μπορέσει να γίνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό, ώστε ο κύριος Μανδαλιανός να παραδώσει εκεί επίσημα τον δήμο στον κύριο Αλεξανδρίδη. Κρίμα που η τελετή παράδοσης παραλαβής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν θα λάβει χώρα ανάμεσα σε καρουζέλ, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, μπύρες, τσικουδιές, μελομακάρονα, κουραμπιέδες.

Είναι όμως δυνατόν η τελετή παράδοσης παραλαβής του δήμου να γίνει εν μέσω του χορού των Μωμόγερων, με τη νύφη να συμβολίζει τη δημαρχία. Θα αρπάζει ο κύριος Μανδαλιανός τη νύφη στον ώμο και θα τρέχει να την πάρει μακριά, θα τρέχει από πίσω του ο κύριος Αλεξανδρίδης για να την ανακτήσει και να τη γυρίσει πίσω, θα τρέχει πίσω από τον Αλεξανδρίδη ο γέρος, πίσω από τον γέρο η γρέα και πίσω απ’ όλους ο διάβολος! Μια τέτοια παράδοση παραλαβή της δημαρχίας πρέπει να οργανωθεί, αντάξια της δημαρχίας που ζήσαμε επί τέσσερα χρόνια.

Σ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου εν μέσω βαριάς δυσοσμίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ