Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου πέταξε 3.000.000 ευρώ που θα πήγαιναν στα ΕΠΑΛ!

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πέταξε 3.000.000 ευρώ που θα πήγαιναν στα ΕΠΑΛ!

Η ένταξη των ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ για ενεργειακή αναβάθμιση ύψους 3.000.000 ευρώ με μικρή συμμετοχή του Δήμου (Αλλαγή κεραμοσκεπής, κουφωμάτων, θερμομόνωσης κτλ.) δεν θα υλοποιηθεί, αφού έπεσε θύμα ψηφοθηρίας ένθεν κι ένθεν.

Άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες της παράβασης καθήκοντος είτε ψηφίζοντας υπέρ της απώλειας δημοτικού ακινήτου αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ είτε απέχοντας από ψηφοφορίες και διαδικασίες γι’ αυτό το θέμα, φοβήθηκαν δήθεν αντιδράσεις σε μια προσωρινή λύση που θα δινόταν για να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΠΑΛ Ευόσμου και με αυτόν τον τρόπο χάθηκαν τα 3.000.000 ευρώ.

Χυδαία ψηφοθηρία. Πρώτα καταγγελίες για να μην χαθεί η χρηματοδότηση και μετά καταγγελίες για να μην δοθεί η λύση που χρειαζόταν προκειμένου να δοθεί η χρηματοδότηση. Χυδαία ψηφοθηρία και χυδαίος λαϊκισμός και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν γνώριζαν ότι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ «πέταξε».

Πεταξοπούληδες. Μόνο γι’ αυτό κάνουν. Για να σηκώνουν περιστέρια να πετάνε και να τα καμαρώνουν καθώς τους κουτσουλάνε. Πώς θα πάει μπροστά αυτός ο δήμος; Μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο δήμος με τέτοιες συμπεριφορές; Πεταμένα 3.000.000 ευρώ και στόματα ερμητικά κλειστά, όπως και στην περίπτωση του ΘΕΠΑΝ, όπως και στην περίπτωση της ανταλλαγής των δύο δημοτικών ακινήτων φιλέτων με δύο ιδιωτικά ακίνητα φτερουγών κοτόπουλου.

Σ’ έναν δήμο που δεν μπορούν να τα βρούνε για να γίνει ένα έργο, τα βρίσκουν εύκολα για να μην γίνει ένα έργο. Γι’ αυτό ακριβώς στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου επί τρεις θητείες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το μόνο που παράγεται σε μεγάλη ποσότητα επί τρεις θητείες ενιαίου δήμου είναι οι δικαιολογίες και οι προσπάθειες να δοθούν δημοτικά ακίνητα δεξιά κι αριστερά. Οι δικαιολογίες είναι ανάξιες λόγου, ενώ σε αντίθεση οι προσπάθειες να χαριστεί δημοτική περιουσία είναι αξιολογότατες.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ