Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆκυρη η απόφαση για την εγκατάσταση αισθητήρων παρακολούθησης της δυσοσμίας

Άκυρη η απόφαση για την εγκατάσταση αισθητήρων παρακολούθησης της δυσοσμίας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου περί της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του δήμου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθούν αισθητήρες που μιμούνται το βιολογικό σύστημα όσφρησης ώστε να μελετηθεί η δυσοσμία και ώστε να αναλυθεί το χημικό της αποτύπωμα.

Η απόφαση είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 8 Νοεμβρίου 2023 για τυπικούς λόγους. Ο δήμος μπορεί να προσβάλει την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντός ενός μήνα από την έκδοσή της.

Η διοίκηση Μανδαλιανού σε ολόκληρη τη θητεία της δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον περιορισμό της δυσοσμίας, την οποία είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές του 2019 ότι θα εξαλείψει. Βρήκε ένα σωρό τρόπους για να κωλυσιεργεί και στο τέλος της θητείας της εισήγαγε προς ψήφιση την παραπάνω συνεργασία με το ΑΠΘ, προκειμένου να κωλυσιεργήσει ακόμα μια φορά.

Τελικά όμως η εισήγηση για τη συνεργασία δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι, γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού για μία ακόμα φορά έκανε δουλειές του ποδαριού, κι έτσι απορρίφτηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η παράταξη Μανδαλιανού πριν τις πρόσφατες εκλογές παρουσίαζε ως κατόρθωμα την τοποθέτηση αυτών των αισθητήρων, αλλά τελικά στη δράση της ως διοίκηση δεν θα καταγραφεί ούτε αυτό, αφού και αυτό το έκανε στο πόδι κι έτσι απορρίφθηκε.

Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού, η οποία ήθελε να διοικήσει για ακόμα μία θητεία, γιατί πίστευε ότι το αξίζει και το μπορεί. Ευτυχώς οι δημότες έκριναν ότι ούτε το αξίζει, ούτε το μπορεί. Ούτε τις τυπικές διαδικασίες σωστά δεν μπορεί να κάνει.

Μπάμπης Ι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ