Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Κλεάνθης Μανδαλιανός σε ρόλο Αλέξη Τσίπρα

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός σε ρόλο Αλέξη Τσίπρα

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και το επιτελείο του, με βάση αυτά που διαδίδονταν στην κοινωνία του δήμου προεκλογικά, πίστευαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι παρόμοιο με αυτό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πίστευαν, δηλαδή, ότι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε ρόλο Κυριάκου Μητσοτάκη, θα θριαμβεύσει στις δημοτικές εκλογές.

Αυτό που δεν κατάλαβαν ήταν πως ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός βρισκόταν σε ρόλο Αλέξη Τσίπρα και όχι σε ρόλο Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κύριος Μανδαλιανός έγινε δήμαρχος ευαγγελιζόμενος την αλλαγή και το νέο, όπως και ο κύριος Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν πολύ «παλιό» υλικό μαζί τους.

Στην πορεία και ο κύριος Μανδαλιανός, εκεί που θα τα άλλαζε όλα και θα έφερνε την επανάσταση όπως θα την έφερνε και ο κύριος Τσίπρας, έγινε ρεαλιστής, όπως ο κύριος Τσίπρας, και αποφάσισε να σώσει το δήμο εναρμονιζόμενος με τη λογική της καλύτερης διαχείρισης, όπως έκανε και ο κύριος Τσίπρας.

Τελικά ο κύριος Μανδαλιανός, από εκεί που θα καταργούσε τη δυσοσμία με ένα μαγικό ραβδί, όπως ο κύριος Τσίπρας θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο αλλά ψήφισε κι άλλο μνημόνιο, έκανε στροφή 180 μοιρών και κατηγόρησε ως υποκειμενικές τις μύτες των δημοτών που διαπιστώνουν τη δυσοσμία.

Ο κύριος Μανδαλιανός έχασε τις εκλογές, σε ρόλο Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του 2019. Πολύ θα ήθελε ο κύριος Μανδαλιανός να βρισκόταν σε ρόλο Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του 2023, αλλά δεν βρέθηκε, γιατί προσπάθησε να πείσει τους δημότες ότι κατάφερε να πάρει χρηματοδοτήσεις που θα αποδώσουν στο μέλλον, ακριβώς όπως ο κύριος Τσίπρας προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι θα γευτούν στο μέλλον τους καρπούς τού δικού του μνημονίου.

Ο κύριος Μανδαλιανός κατάφερε, με τη διοίκηση που άσκησε, να φέρει «καβάλα στο άλογο» αυτό που ο ίδιος κατήγγελλε ως παλιό, ακριβώς όπως έκανε και ο κύριος Τσίπρας. Πολιτικοί βίοι παράλληλοι των κυρίων Μανδαλιανού και Τσίπρα, αφού ο τρόπος που λειτούργησαν και η παρακαταθήκη που άφησαν, οδηγεί τους σχηματισμούς των οποίων ηγήθηκαν στο να διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθησαν.

Σε ρόλο Τσίπρα λοιπόν ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην το έχει ακόμη καταλάβει ούτε ο ίδιος, ούτε το επιτελείο του.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ