Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑυτός ο βάλτος είναι η αυλή του νεοαναγερθέντος 24ου Δημοτικού Σχολείου

Αυτός ο βάλτος είναι η αυλή του νεοαναγερθέντος 24ου Δημοτικού Σχολείου

Προτεραιότητα για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας έχουν τα αγάλματα του Δήμου

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε η Φανή Μπαλάτογλου, πρόεδρος του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου το δημοσίευμα της «Αγκίδας» με τίτλο «Κολυμβητήριο στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου!»:

«Αυτός ο βάλτος λοιπόν, είναι η αυλή του νεοαναγερθέντος 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Σε αυτή τη λάσπη με πινελιές από αραιό χορτάρι (που κάποιοι αποκαλούν γκαζόν) καλούνται να περπατήσουν, να τρέξουν και να παίξουν οι 160 περίπου μαθητές του σχολείου μας. Ακόμα και το γήπεδο μπάσκετ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να βουτήξει μέσα στις λάσπες. Επίσης, η μία είσοδος του σχολείου, από την πλευρά της Γοργοποτάμου, είναι πλέον αναγκαστικά μόνιμα κλειδωμένη, γιατί μπαίνοντας από εκεί, έχεις μόνο αυτόν τον βούρκο μπροστά σου να διασχίσεις για να μπεις στο κτίριο.

Δεν ξέρω με ποια λογική κάποιοι σκέφτηκαν να καλύψουν με αυτό το άθλιο γκαζόν την αυλή του σχολείου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έκαναν λάθος επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς φωνάζουμε από τη πρώτη στιγμή ότι πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Αυτή η αυλή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από μαθητές.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Διευθυντής του σχολείου έχουμε στείλει έγγραφα στις αντιδημαρχίες Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών με τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο από την ημέρα που εγκαινιάστηκε.

Στο έγγραφο του Συλλόγου Γονέων που στάλθηκε ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, συν τοις άλλοις, αναφέρουμε και το πρόβλημα του “γκαζόν”. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας δεν καταδέχτηκε ποτέ να απαντήσει στον Σύλλογο Γονέων, ενώ αντίθετα και προς τιμήν του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μας απάντησε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία μετείχε στη διοικητική του παραλαβή προς χρήση και μας πρότεινε να απευθυνθούμε μέσω της αντιδημαρχίας Παιδείας στην Διεύθυνση Κατασκευών του φορέα υλοποίησης (ΚΤΥΠ).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας καταδέχτηκε να απαντήσει μόνο στο έγγραφο του διευθυντή του σχολείου. Σε αυτό, ενώ υπάρχει μία ολόκληρη λίστα προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας απαντάει μόνο στο αίτημα για βιντεοπροβολέα ότι ΘΑ δρομολογηθεί με σειρά προτεραιότητας γιατί έχουν γίνει αρκετές δαπάνες (ίσως και γιατί προτεραιότητα για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας έχουν τα αγάλματα του Δήμου) και για τα υπόλοιπα προβλήματα του σχολείου αρμόδια καθιστά την Τεχνική Υπηρεσία!!!

Κύριοι αντιδήμαρχοι! Το σχολείο έχει πολλά προβλήματα και για κάποια από αυτά πρέπει βοηθήσετε να λυθούν άμεσα! Είναι αστείο να δηλώνετε αναρμόδιοι και να πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον. Σας παρακαλούμε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας.

Εμείς, ως σχολική κοινότητα, πού πρέπει να απευθυνθούμε για τα προβλήματα του σχολείου μας; Εμείς θα βρούμε την εργολάβο εταιρία; Απευθυνόμαστε στη Δημοτική Αρχή και στις αρμόδιες Αντιδημαρχίες οι οποίες μέχρι τις 31/12/23 οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους κανονικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ