Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέντευξη της χρυσής βαλκανιονίκη Ευαγγελίας Αγγελοπούλου στην «Αγκίδα»

Συνέντευξη της χρυσής βαλκανιονίκη Ευαγγελίας Αγγελοπούλου στην «Αγκίδα»

Η «Αγκίδα» βρέθηκε, χθες Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στο γυμναστήριο του Αθλητικού Συλλόγου «Ευπάτωρ» και μίλησε με την Ευαγγελία Αγγελοπούλου, η οποία κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία σε Βαλκανικούς Αγώνες. Οι αγώνες έγιναν στη Ρουμανία και η αθλήτρια αγωνίστηκε στην κατηγορία των κορασίδων στα 46 κιλά.

Η Ευαγγελία μας είπε ότι είναι μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου και ασχολείται με την πυγμαχία σχεδόν τρία χρόνια, όλα στον σύλλογο «Ευπάτωρ», ενώ πριν έκανε για περίπου οκτώ χρόνια ακροβατική γυμναστική. Ασχολήθηκε με την πυγμαχία γιατί ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο και το άθλημα ήταν δική της επιλογή χωρίς να έχει κάποια παρότρυνση από κάποιον.

Η Ευαγγελία είναι ικανοποιημένη με την αλλαγή του αθλήματος, ενώ το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Βαλκανικούς αγώνες ήταν η πρώτη της διάκριση σε διεθνείς αγώνες. Στην Ελλάδα μέχρι τώρα έχει κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο.

Στην ερώτηση εάν θα συνεχίσει την πυγμαχία, η Ευαγγελία απάντησε κατηγορηματικά πως φυσικά και θα τη συνεχίσει.

Ρωτήσαμε τον προπονητή της Βλαδίμηρο Χριστοφορίδη αν είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις της αθλήτριάς του και μας απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος καθώς η Ευαγγελία είχε γρήγορη πρόοδο μέσα σε δυο χρόνια. Μάλιστα ο προπονητής χαρακτήρισε θαύμα τη ραγδαία πρόοδό της.

Ο κύριος Χριστοφορίδης μας είπε πως η διάκριση της Ευαγγελίας ήταν η πρώτη μεγάλη διάκριση για το σύλλογο σε διεθνείς αγώνες, αφού μέχρι τώρα αθλητές του συλλόγου είχαν κάνει καλές παρουσίες, αλλά δεν είχαν κερδίσει μετάλλιο. Ο σύλλογος αυτήν τη στιγμή αριθμεί 60 αθλητές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Θεόφιλος Ελευθεριάδης μας είπε πως ο «Ευπάτωρ» είναι ο μόνος αμιγώς πυγμαχικός σύλλογος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει στήριξη ούτε από το κράτος ούτε από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ ο προπονητής Βλαδίμηρος Χριστοφορίδης κάλεσε τα παιδιά, ηλικίας από επτά χρονών και πάνω, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην πυγμαχία, καθώς ο σύλλογος διαθέτει και παιδικό τμήμα.

Στο γυμναστήριο του πυγμαχικού συλλόγου βρέθηκαν χθες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης και η υποψήφια δήμαρχος και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Μαρία Μανούκα, καθώς χθες ήταν ημέρα βράβευσης της Ευαγγελίας Αγγελοπούλου. Απών ο απερχόμενος δήμαρχος, ο οποίος όμως ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στο ιατρείο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ