Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτην οδό 25ης Μαρτίου η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο…

Στην οδό 25ης Μαρτίου η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο…

Στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία τελικά θα διεξαχθεί στον Εύοσμο η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και όχι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε σ’ αυτή του την απόφαση για να τιμήσει τους κατοίκους της Νέας Πολιτείας, τους οποίους άφησε επί ενάμιση χρόνο χωρίς Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους υπέβαλε σε παρατεταμένη ταλαιπωρία.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το ύψος της οδού Ιθάκης και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως θα στρίψει δεξιά για να φτάσει στην οδό Γοργοποτάμου στην οποία θα στρίψει αριστερά για να περάσει έξω από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Με αυτόν το τρόπο ο δήμαρχος θέλει να τιμήσει τις σχολικές κοινότητες του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, των οποίων τους μαθητές ήθελε να στοιβάξει σαν σαρδέλες σε ένα σχολείο.

Κατόπιν η παρέλαση θα φτάσει στην οδό Ολυμπιάδος, στην οποία θα στρίψει αριστερά και μόλις συναντήσει την οδό 25ης Μαρτίου θα στρίψει και πάλι δεξιά και θα συνεχιστεί έως την οδό Μαιάνδρου, στην οποία θα στρίψει δεξιά προς την περιφερειακή οδό, θα ανέβει τη Μαιάνδρου μέχρι την οδό Καλλικράτη, θα διασχίσει την οδό Καλλικράτη και θα φτάσει μέχρι τις οικοδομές της οδού που ακόμη ο δήμος δεν έχει κάνει ενέργειες για να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος θέλει να τιμήσει και την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού, για την οποία δεν έχει κάνει τίποτα, και πιο συγκεκριμένα τους συγκεκριμένους ηρωικούς κατοίκους των συγκεκριμένων οικοδομών, για τους οποίους επίσης δεν έχει κάνει τίποτα.

Κώστας Καρακώστας

ΥΓ. Το κείμενο φυσικά είναι σκωπτικό και εμπνευσμένο από την απόφαση του δημάρχου να διεξαχθεί η παρέλαση του Ελευθερίου Κορδελιού στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή και όχι στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπως γινόταν, προκειμένου να τιμηθεί, όπως ο δήμαρχος λέει, το Ελευθέριο. Δηλαδή, κατά τη γνώμη του δημάρχου, με την παρέλαση δεν τιμάμε ήρωες, αλλά περιοχές.

Από το Κορδελιό στην πλατεία Ευόσμου μεταφέρεται το άγαλμα του Παύλου Μελά…
Ας εξηγήσει κάποιος στον Κλεάνθη Μανδαλιανό ότι με την παρέλαση τιμάμε τους ήρωες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ