Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘανάσης Τσιότσος: Είμαστε απέναντι στην σύμπνοια των άλλων τριών συνδυασμών στο θέμα...

Θανάσης Τσιότσος: Είμαστε απέναντι στην σύμπνοια των άλλων τριών συνδυασμών στο θέμα των ΕΛΠΕ

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Θανάσης Τσιότσος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Θανάση Κοκονά:

«Διαβάζοντας τα προγράμματα και τις δηλώσεις που κάνουν οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών σχετικά να τα ΕΛΠΕ, μου κάνει εντύπωση η σύμπνοια των πολιτικών που προωθούν, έχοντας ως “μπούσουλα” την πολιτική της νυν διοίκησης του δήμου την οποία κατακρίνουν.

Τι έχει κάνει η νυν διοίκηση; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ. Είχε από την αρχή της θητείας της, την έκθεση του ΑΠΘ της καθηγήτριας κ. Σαμαρά και δεν την εκμεταλλεύτηκε ποτέ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Ίσα ίσα τρέναρε τις εξελίξεις πετώντας το θέμα για την επόμενη διοίκηση, οποία κι αν είναι αυτή, αφήνοντας ανενόχλητη την εταιρεία να λειτουργεί αυθαίρετα και να κάνει την ατμόσφαιρα της περιοχής ακόμα πιο επιβαρυμένη. Αφού κάποια στιγμή πήρε και δωρεά από τα ΕΛΠΕ ο δήμος με απόφαση της διοίκησης, στο τελείωμα της θητείας της, πριν από δύο εβδομάδες, έφερε θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση νέων ηλεκτρονικών αισθητήρων για να καταγράφουν σε 24ωρη βάση την δυσοσμία. Με αυτό τι πετυχαίνει; Άλλη μια παράταση χρόνων μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μελέτη.

Ας πάμε στους άλλους συνδυασμούς. Τι λένε τα άλλα δύο ψηφοδέλτια – που πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό χώρο με την κυβέρνηση – για την νυν διοίκηση του δήμου; Πως δεν υποφέρεται η δυσοσμία, η νυν διοίκηση δεν έκανε τίποτα, υπήρξε στα προηγούμενα χρόνια της θητείας της τουλάχιστον ολιγωρία, δεν εκμεταλλεύτηκε την έκθεση της κ. Σαμαρά από το ΑΠΘ και παρέλαβε δωρεά.

Τι δεσμεύονται ότι θα κάνουν; Ότι θα προχωρήσουν πρόγραμμα με 24ωρη άμεση καταγραφή μετρήσεων για την δυσοσμία και θα απαιτήσουν οικονομικές απολαβές για αντιστάθμισμα της δυσοσμίας. Άρα τι λένε; Τα ίδια πράγματα με την νυν διοίκηση! Ότι θα προχωρήσουν το πρόγραμμα που ήδη ψηφίστηκε και θα αφήσουν τα χρόνια να περνούν έτσι μέχρι να βγει η νέα μελέτη, άρα “καταργούν” έμμεσα και οι ίδιοι την έκθεση της κ. Σαμαρά του ΑΠΘ! Και αντί για δωρεά, θα “βαφτίσουν” την οικονομική συνδιαλλαγή κάπως διαφορετικά! Δηλαδή; Θα περάσουν κι άλλα χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα και θα πέσουν στην παγίδα των λόγων τους με αυτά που καταλογίζουν στην νυν διοίκηση.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση τι λέμε; Δεν συμφωνούμε με αυτή την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών αισθητήρων γιατί είναι χάσιμο χρόνου και κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνεται το περιβάλλον του δήμου μας και η υγεία των κατοίκων μας. Υπάρχει επίσημη μελέτη από το ΑΠΘ εδώ και χρόνια, δεν χρειαζόμαστε άλλη. Η έκθεση αυτή ονοματίζει την πηγή της δυσοσμίας και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ψάξουμε από την αρχή την πηγή του κακού. Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις και δεν χρειαζόμαστε άλλες. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί έμμεσα ή άμεσα η έκθεση του ΑΠΘ της κ. Σαμαρά. Δεν θέλουμε να περάσουν χρόνια για να βγει νέο πόρισμα που προφανώς θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και θα έχει χαθεί επιπλέον χρόνος για μέτρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τους, εκτός αστικού ιστού αντί για νέες μετρήσεις και μελέτες για την δυσοσμία, να γίνουν υγειονομικές μελέτες για να δούμε επίσημα τις επιπτώσεις των ΕΛΠΕ στην υγεία μας. Να αναβαθμιστεί ο σταθμός μετρήσεων της Περιφέρειας που βρίσκεται στο Κορδελιό και να μετράει όλες τις σημαντικές για την υγεία μας ουσίες. Να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί η δυσοσμία και η ρύπανση, καθως και να εφαρμοστούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για να μην δρουν αυθαίρετα. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια να υπάρξουν υποχρεωτικά μέτρα και υποχρεωτικές επενδύσεις για να μειωθούν οι επιπτώσεις τους. Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ και έργων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την περιοχή και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος και να ακούγονται τα αιτήματα των φορέων, των συλλόγων και όλων των κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος. Να δοθούν πίσω στην κοινωνία τα χρήματα που δαπανήθηκαν από το κράτος για το γυμναστήριο που κατεδάφισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις ζωές όλων μας, για να αυξάνονται τα νούμερα των ισολογισμών τους, με ρυθμούς και πρακτικές αισχροκέρδειας. Να δαπανήσουν μέρος των υπερκερδών σε πρόληψη και αντιμετώπιση των υπαρκτών επικίνδυνων επιπτώσεων τους. Η προστασία της υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα για υπεράσπιση της από όλους μας.

Δώστε δύναμη με την ψήφο σας στην Λαϊκή Συσπείρωση για να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ προς όφελος της κοινωνίας, των παιδιών μας, των εγγονών μας για καλύτερες συνθήκες υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ