Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣοφία Νεροπούλου: Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου

Σοφία Νεροπούλου: Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε η Σοφία Νεροπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη «Δήμος Πρωταγωνιστής» του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Ήταν μεγάλο λάθος η πραγματοποίηση μιας ενιαίας παρέλασης. Η διοίκηση του δήμου προχώρησε σε αυτήν την απόφαση παρά τις μεγάλες αντιδράσεις. Η ενιαία παρέλαση απέτυχε και αυτό είναι κοινή διαπίστωση και τον Κορδελιωτών και των Ευοσμιτών. Ταλαιπωρία και για τα μικρά παιδιά που λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση και για τους γονείς τους και για τους παππούδες τους. Είναι απίστευτη η εμμονή του δημάρχου για μια απόφαση που αποδείχτηκε λάθος. Το φωνάζουν όλοι, το φωνάζουν κι αυτοί που ψήφισαν και εξέλεξαν το δήμαρχο, αλλά εκείνος δεν τους ακούει, ενώ όφειλε να τους ακούσει.

Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας. Ζητάμε να έρθει κόσμος και από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί τα καταστήματα της περιοχής μας. Πώς να γίνει αυτό, όταν δεν έχουν που να παρκάρουν κι όταν υπάρχει πάρκινγκ που μπορεί να αποσυμφορήσει την κατάσταση αλλά δεν λειτουργεί; Υποτίθεται ότι η διοίκηση του δήμου θα άνοιγε το πάρκινγκ στους πρώτους έξι μήνες της θητείας της. Βέβαια η διοίκηση μάς είπε ότι θα είχαμε και επαρκή φωτισμό στους δρόμους. Ούτε αυτό δεν έγινε.

Η περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, μία από τις οποίες είναι να αποκτήσει ξανά ζωή ο πεζόδρομος του Κορδελιού. Εγώ έζησα τον πεζόδρομο να σφύζει από ζωή. Επικαλείται η Δημοτική Αρχή γι’ αυτήν την παρακμή την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, επειδή αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας έχει την πολιτική δύναμη να πιέσει για να γίνουν γρήγορα ενέργειες που τον αφορούν. Η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύτηκε την πολιτική ισχύ που της δίνουν οι χιλιάδες κάτοικοι του δήμου. Ο λόγος του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου θα έπρεπε να είναι διαταγή για τον πρωθυπουργό, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι η κατάσταση. Για οτιδήποτε δεν γίνεται στο δήμο μας από την Περιφέρεια ή την Κεντρική Διοίκηση, έχει τεράστια ευθύνη ο δήμος μας, γιατί δεν πιέζει όπως μπορεί και όπως πρέπει.

Ο δήμαρχος εξελέγη, δεσμευόμενος ότι θα λύσει το πρόβλημα της δυσοσμίας. Το θυμάμαι καλά αυτό. Δεν το έλυσε. Για τη δυσοσμία έγινε έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δεν την αξιοποίησε ο δήμος, όπως δεν αξιοποιεί και τα αποτελέσματα που δίνει ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο οποίος υπάρχει στο Κορδελιό. Ξέρω ότι σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος ρωτήθηκε πολλές φορές για τα επίπεδα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων pm10 και δεν ήξερε να απαντήσει. Όσοι ζούμε εδώ, αισθανόμαστε το πρόβλημα. Τα προβλήματα από τη δυσοσμία και τη ρύπανση.

Στην περιοχή μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το πράσινο και τα πάρκα, όπως επίσης έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Ο δήμος πρέπει να δημιουργήσει μία δομή ολοκληρωμένη γι’ αυτά. Τα φιλοζωικά σωματεία πρέπει να «κουμπώνουν» πάνω σ’ αυτήν. Επίσης πρέπει να δημιουργηθούν πάρκα για τα ζώα συντροφιάς, προκειμένου να μη δημιουργούνται τριβές με τους υπόλοιπους θαμώνες των πάρκων. Χώροι υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Θα πρέπει να γίνει ταμείο και συσσίτιο για τους ανθρώπους που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας με ευθύνη του δήμου, ο οποίος θα πρέπει τον έλεγχο αυτής της δραστηριότητας.

Η αυριανή διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, θα φροντίσει ώστε τα προβλήματα του τόπου να πάψουν να λιμνάζουν και ώστε να δοθούν λύσεις. Η διοίκησή μας θα συνεργαστεί με την αντιπολίτευση και τους φορείς και θα πιέσει όσους χρειάζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Η δική μας διοίκηση θα έχει ανοιχτά τα αυτιά της στην κριτική της αντιπολίτευσης, των φορέων και των δημοτών. Δεν θα κωφεύει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ