Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρουσιάστηκε στον Εύοσμο ποιητική συλλογή τη Κορίνας Μαυράκη

Παρουσιάστηκε στον Εύοσμο ποιητική συλλογή τη Κορίνας Μαυράκη

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στον χώρο του Ντεμέκ καφέ στον Εύοσμο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κορίνας Μαυράκη, «Ο καθρέφτης της Περσεφόνης» σε μια όμορφη, καλά οργανωμένη και πετυχημένη εκδήλωση.

Η Κορίνα Μαυράκη είναι εκπαιδευτικός, σύζυγος του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου και έχουν έναν γιο. Έχει συμμετοχή σε τρεις συλλογικές εκδόσεις, έχει δημοσιεύσει ποιήματα και διηγήματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Καίτη Σταφυλίδου- Σαρηγιάννη, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. που επίσης ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση.

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Αριστούλα Δάλλη, εικαστική- συστημική ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη του Κέντρου Προσωπικής ανάπτυξης ΑΚΕΣΑ Θεσσαλονίκης η οποία έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες με διηγήματα και ποιήματα, ενώ αναλύσεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η κυρία Δάλλη έκανε εμπεριστατωμένη και επιστημονική αναφορά σε όλα τα ποιήματα της ποιητικής συλλογής.

Η συζήτηση έκλεισε με μία εγκωμιαστική σε βάθος ανάλυση των ποιημάτων από τον κ. Άρη Μπιτσώρη, λογοτέχνη και εκπαιδευτικού, ο οποίος προέτρεψε την Κορίνα Μαυράκη να συνεχίσει να γράφει. Ο κύριος Μπιτσώρης έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων, έργα του έγιναν αντικείμενο μελέτης και διατριβής σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ θεατρικές σάτιρες, που έγραψε μαζί με τον Δημήτρη Κουτσονικόλα, ανέβηκαν στη σκηνή.

Ποιήματα διάβασαν η κ. Τριανταφυλλίδου Σοφία, συγγραφέας και ποιήτρια καθώς και ο Μουμουλίδης Σταύρος, Διευθυντής της Αγκίδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι του χώρου, φίλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Η παρουσίαση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το συσσίτιο του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ