Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα «προσωπικά στοιχήματα» δεν αφορούν κανένα παιδάκι

Τα «προσωπικά στοιχήματα» δεν αφορούν κανένα παιδάκι

Φτάσαμε στην ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος κτηρίου του 24ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου. Η ανακοίνωση του Δήμου περιγράφει αναλυτικά το τι περιλαμβάνει, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο με διακριτές αίθουσες που η κάθε μία έχει την χρησιμότητα της.

Συγκεκριμένα το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο και περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα και γήπεδο μπάσκετ στον αύλειο χώρο και παρέχει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες.

Ας αναλύσουμε λίγο την ανακοίνωση και τη δήλωση που έκανε ο κ. Δήμαρχος για το θέμα.

Μέσα στην ανάλυση αναφέρονται 10 αίθουσες διδασκαλίας. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στην προσπάθεια που έγινε από την διοίκηση για συστέγαση του 19ου και του 24ου δημοτικού σχολείου στις νέες εγκαταστάσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η αλλαγή, αναφερόταν πως πρέπει το νέο σχολείο να θεωρείται με 12 αίθουσες και τα εργαστήρια φυσικών επιστημών δεν τα εκτιμούν τα παιδιά!

Στη δήλωση του ο κ. Δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων

«Εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε το 24ο Δημοτικό σχολείο στους μαθητές μετά από σειρά τεχνικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για τις οποίες δεν ευθυνόταν η Διοίκηση του Δήμου».

Να θυμίσουμε πως μόλις στα μέσα Απριλίου (είδηση που είχε δημοσιεύσει η «Αγκίδα») ο κ. Δήμαρχος σε τηλεδιάσκεψη που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες, πήρε αρνητική απάντηση από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το θέμα της συστέγασης των 19ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του 24ου, γιατί το είχε φτάσει ως εκεί η διοίκηση και καθυστερούσε εσκεμμένα την παραλαβή για να πάρει την απάντηση.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Αντιδήμαρχος Παιδείας από το Νοέμβριο είχε δημοσιεύσει ότι ήταν έτοιμο το σχολείο, αλλά καθυστερούσε η ηλεκτροδότηση του κτηρίου. Και μετά η σύνδεση το φυσικό αέριο; Και μετά ο βανδαλισμός αγνώστων που έγραψαν στους τοίχους; Το παρκέ του γηπέδου μπάσκετ που στις βροχές γεμίζει νερά; Και φτάσαμε μέσα Απριλίου για να πάρουν την απάντηση από την Υφυπουργό Παιδείας.

Να θυμίσουμε πως ακόμα και στις φωτογραφίες παραλαβής του κτηρίου από τον εργολάβο δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο που οδηγούσε στην είσοδο του σχολείου, κάτι που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών, της παραμονής τους στο σχολείο και της εξόδου τους από το σχολείο;

Σε άλλο σημείο ο κ. Δήμαρχος αναφέρει «Κοιτάμε μπροστά, σχεδιάζουμε το μέλλον δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της Νέας Γενιάς». Προφανώς αναφέρεται σε άλλους τομείς άσχετους με την εκπαίδευση και το 24ο σχολείο, γιατί έχει αποδειχθεί από την Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης πως δεν έχει εκπονηθεί και δεν έχει κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας καμία μελέτη για σχολείο σε όλη την θητεία της διοίκησης Μανδαλιανού.

Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται επιτέλους αυτό το σύγχρονο σχολείο στα παιδιά. Ο δήμος έχει μεγάλο πρόβλημα με έλλειψη σχολείων. Δεν μπορεί καμία διοίκηση να μεταθέτει με διάφορους λόγους την παράδοση σχολείων σε παιδιά, επειδή έχει άλλες σκέψεις. Πρώτη μέριμνα είναι η εκπαιδευτική ομαλότητα και δεν αφορούν κανένα παιδάκι και κανέναν γονέα τα «προσωπικά στοιχήματα» που βάζει ο κάθε δήμαρχος.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ