Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕυγενία Διαμαντίδου: Δεν περίμενα να «ζυγίσω» καταστάσεις

Ευγενία Διαμαντίδου: Δεν περίμενα να «ζυγίσω» καταστάσεις

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» η Ευγενία Διαμαντίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος Πρωταγωνιστής», ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Η Ευγενία Διαμαντίδου έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Πέρυσι το καλοκαίρι μου πρότεινε ο Λευτέρης να συμπορευτώ μαζί του και επειδή βλέπω έναν άνθρωπο δραστήριο που έχει όρεξη και θέληση να προσφέρει και να δημιουργήσει στο δήμο, τον εμπιστεύτηκα. Τον γνώριζα νωρίτερα. Εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο από τους πρώτους. Δεν περίμενα να «ζυγίσω» καταστάσεις. Τον εμπιστεύτηκα και αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του, γιατί πίστεψα ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί και θα τα καταφέρει».

Ρωτήθηκε επίσης τι είναι αυτό που στον τομέα της, στην Παιδεία, πιστεύει ότι δεν πάει καλά στον δήμο και απάντησε τα παρακάτω:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να μιλήσω για τα προκάτ, επειδή πέρσι υπηρέτησα σε νηπιαγωγείο πάνω από τον περιφερειακό που ήταν προκάτ, όπου είναι απαράδεκτες οι συνθήκες. Θα πρέπει όλοι οι μαθητές να έχουν το ίδιο περιβάλλον, που θα έχει τα κατάλληλα ερεθίσματα. Αυτό δεν συμβαίνει στις αίθουσες προκάτ. Οι αίθουσες είναι ασφυκτικά μικρές και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο μυρίζει. Επιπλέον δεν υπήρχε και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην προέκταση της Μαιάνδρου. Υπήρχε μητέρα που έφερνε το παιδί της από την περιοχή των νεκροταφείων με τα πόδια. Η διαδρομή ήταν επικίνδυνη γιατί υπήρχαν σκυλιά, με αποτέλεσμα η μητέρα να διακόψει τη φοίτηση του παιδιού.

Η αυλή του σχολείου δεν ήταν διαμορφωμένη, ήταν ασφαλτοστρωμένη, επικίνδυνη για τους μικρούς μαθητές. Τα προβλήματα αυτά ισχύουν σε όλα τα προκάτ σχολεία.

Τα κίμπο θερμαίνονται με κλιματιστικό και αυτό δεν είναι υγιεινό για κάποια παιδιά, εξαιτίας του άσθματος. Τα κίμπο είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι και κρύα το χειμώνα. Οι αυλές δεν σκεπάζονται πουθενά, με αποτέλεσμα τις ζεστές ημέρες να μην μπορούν να σταθούν πουθενά τα παιδιά. Στο ολοήμερο νηπιαγωγείο, στην πολύ μικρή αυτή αίθουσα, τα παιδιά θα έπρεπε να φάνε και στην ίδια αίθουσα να απλώσουμε κρεβατάκια να κοιμηθούνε.

Υπάρχει έλλειψη σχολικής στέγης. Ο δήμος έχει 52 υπόγειες αίθουσες. Οικονομικά χρειάζεται να δίνονται κονδύλια για να μην αναγκάζονται οι παιδαγωγοί να γίνονται ζητιάνοι».

Στην ερώτηση τι θα διεκδικήσουν ως παράταξη για τα σχολεία, η Ευγενία Διαμαντίδου απάντησε ότι θα διεκδικήσουν κατάργηση των προκάτ και των υπόγειων αιθουσών και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων.

Στην ερώτηση για ποιον άλλο λόγο έθεσε υποψηφιότητα, απάντησε τα εξής:

«Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας γενικό στο δήμο. Χρειάζεται ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και πίεση από τη Δημοτική Αρχή για την επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου. Τα σχολικά κτήρια είναι απροστάτευτα και πρέπει να προστατευτούν.

Δεν υπάρχει καλή αστική συγκοινωνία στο δήμο. Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια, να υπάρξει επιπλέον γραμμή. Θα μπορούσαμε να συνδεόμαστε με τη Σίνδο απευθείας, αφού εκεί είναι βιομηχανική ζώνη και υπάρχει το ΤΕΙ. Θα μπορούσαμε να συνδεόμαστε καλύτερα με το κέντρο».

«Έχω τη διάθεση να προσφέρω και να βοηθήσω έτσι ώστε να μπορέσει ο δήμος να πάει μπροστά και στο ζήτημα της εκπαίδευσης και στα υπόλοιπα», ολοκλήρωσε τη συνέντευξή της η Ευγενία Διαμαντίδου.

Η Διαμαντίδου Ευγενία είναι νηπιαγωγός, με καταγωγή από το Κιλκίς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου τελείωσε το Γερμανικό και το Ελληνικό σχολείο. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Ομιλεί τη γερμανική και αγγλική γλώσσα και είναι κάτοχος Β’ επιπέδου Πιστοποίησης Δεξιοτήτων και Γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση. Υπηρετεί ως Προϊσταμένη σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο στον Εύοσμο.

Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Η ‘Συλλόγου Α/θμιας Εκπ/σης Εκπ/κών Κορδελιού Ευόσμου. Εργάστηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Νηπίων στο Δήμο Ευόσμου Εργάστηκε σε γερμανοελληνικές επιχειρήσεις ως Γραμματέας Διεύθυνσης.

Διετέλεσε Πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Γενική Γραμματέας στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας, Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Έδεσσας, Αντιπρόσωπος εκπαιδευτικών στο Συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΑΚΕ, Μέλος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Νηπιαγωγών (Π.Ε.Ε.Ν.Α), Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών σταθμών Ελ.Κορδελιού Ευόσμο.

Πρώτη φορά ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Συνέντευξη της Ευγενίας Διαμαντίδου στην «Αγκίδα»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ