Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠώς μπορεί ο δήμος να είναι καθαρός με τέτοιες συμπεριφορές;

Πώς μπορεί ο δήμος να είναι καθαρός με τέτοιες συμπεριφορές;

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι υποστελεχωμένη, η αντιδημαρχία Καθαριότητας έχει προβλήματα στη λειτουργία της και αυτό φαίνεται από τις διαμαρτυρίες των δημοτών και από την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος, αλλά η καθαριότητα του δήμου είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν είπε κανείς ότι θα πάρει ο καθένας από μια σκούπα και θα καθαρίζει τους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την οικία του, ούτε είπε κανείς ότι θα αρχίσουμε να φορτώνουμε τα σκουπίδια στα απορριμματοφόρα. Αυτές είναι δουλειές της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου.

Όμως γι’ αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία δεν φταίνε ούτε η υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Φαντάζεται ο συμπολίτης μας, που παράτησε τα ψάρια έξω από τον κάδο απορριμμάτων με αυτόν τον τρόπο, τι θα γίνει αν και άλλοι κάνουν το ίδιο πράγμα έξω από άλλους κάδους;

Γιατί ο συμπολίτης μας θεωρεί πως οι οδοκαθαριστές οφείλουν να μαζεύουν όσα επίτηδες διάφοροι σαν κι αυτόν σκορπούν επίτηδες; Τα σκουπίδια θα έπρεπε να κλείνονται καλά σε σακούλες και να πετιούνται χωρίς να φεύγει στον κάδο απολύτως τίποτα από τη σακούλα, ούτε κάποια σταγόνα, προκειμένου οι κάδοι να μη βρωμάνε και να μη γίνονται εστία μόλυνσης κυρίως το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν φτάνει που αυτό δεν τηρείται, αλλά επιπλέον κάποιοι, σαν το συγκεκριμένο συμπολίτη μας, συμπεριφέρονται με το συγκεκριμένο τρόπο που φαίνεται στη φωτογραφία.

Ας κάνουμε όλοι λοιπόν όσα από την πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε για να είναι ο δήμος καθαρός και από εκεί και πέρα ας ασκήσουμε κριτική στο δήμο γιατί δεν κάνει αυτά που οφείλει κι εκείνος να κάνει. Γιατί και μόνο που σκέφτομαι το συγκεκριμένο συμπολίτη μας, που άφησε έξω από τον κάδο απορριμμάτων τα ψάρια, να ασκεί κριτική στο δήμο για την καθαριότητα, με πιάνουν τα γέλια.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ