Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: «Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών...

Μαρία Μανούκα: «Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου» 

Τον στόχο που θέτει ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ανακοίνωσε η Μαρία Μανούκα, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΔΑΠ «Mathisis Kids Club»,  με αφορμή τη γιορτή που ετοίμασαν για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Η  υποψήφια Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους και συνεχάρη την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, Μαίρη Αντίνου για τον όμορφο χώρο που δημιούργησε, το πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που διαθέτει στα παιδιά, αλλά και γιατί οι εγκαταστάσεις της εκπέμπουν στοργή και αγάπη.

Με αφορμή την επίσκεψή της, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» ανέπτυξε τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ως Δήμαρχος για να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό των οικογενειών που κατοικούν στον δήμο και κατ’ επέκταση στα παιδιά τους. Κύριο μέλημα της κυρίας Μανούκα, όπως εξήγησε η ίδια, είναι ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου να ασκεί υπεύθυνη κοινωνική πολιτική και να μην αρκείται σε ανταποδοτικές παροχές.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης αυτοδιοικητικής θητείας:

-θα μεριμνήσει για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και την ενίσχυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης,

-θα εξετάσει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ο δήμος το θεσμό των βοηθών μητέρων, όπου εκπαιδευμένες γυναίκες θα προσέχουν στο σπίτι τους ομάδες από 5 έως 6 παιδιά,

-θα επιδιώξει την κλιμακωτή μείωση των δημοτικών τελών για οικογένειες με περισσότερα από δυο παιδιά. Οι ελαφρύνσεις θα καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις ευάλωτες οικογένειες. Η μείωση των δημοτικών τελών θα γίνεται βάσει ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης, στη βάση άσκησης κοινωνικής πολιτικής, υπάρχει στόχευση να μειωθούν τα τροφεία, ώστε όλα τα παιδιά του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό.

Όπως τόνισε η κυρία Μανούκα: «Προτεραιότητα είναι κανένα παιδί συνδημότη μας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Αυτή οφείλει να είναι η απάντηση, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, για χιλιάδες οικογένειες που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις και υποχρεώσεις της ημέρας.

Δεσμεύομαι ότι ως διοίκηση του δήμου θα εξασφαλίσουμε δομές με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα εφαρμόζουν σύγχρονα παιδαγωγικά μοντέλα, προκειμένου να βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσονται συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ