Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΨήφισμα για τις σχολικές καθαρίστριες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς

Ψήφισμα για τις σχολικές καθαρίστριες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς

Ψήφισμα για τις σχολικές καθαρίστριες κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του δήμου, στο οποίο τονίζει ότι η επαρκής καθαριότητα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές της.

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς τοποθετήθηκε επανειλημμένως σχετικά με την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, τόσο σε συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας όσο και σε ανακοινώσεις του. Μάλιστα, αντίστοιχο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από την συνέλευση που αποτελούνταν από εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων.

Ο αριθμός των καθαριστριών στο Δήμο Καλαμαριάς την προηγούμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με την Ένωση Γονέων, δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα αλλεπάλληλα αιτήματα γονέων και Συλλόγων για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία τους.

Η Ένωση Γονέων της Καλαμαριάς τονίζει ότι είναι σημαντικό για όλους η καθαριότητα στα σχολεία να μην υπολογίζεται με βάση το κόστος, αλλά με βάση την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών.

Ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς για τις σχολικές καθαρίστριες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ