Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαλή γειτονία δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει με τα ΕΛΠΕ

Καλή γειτονία δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει με τα ΕΛΠΕ

Χθες δημοσιεύτηκε μία ανάρτηση του κ. Λαφαζανίδη, που αφορούσε το θέμα των ΕΛΠΕ. Αναφέρει για τη μυρωδιά των πετρελαιοειδών, για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με υπάλληλο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, για την πρόθεση του για μηνυτήρια αναφορά εναντίον τους και άφησε αιχμές για τους ανευθυνοϋπεύθυνους που αδιαφορούν για την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Από την ανάρτηση θα ασχοληθώ με συγκεκριμένα από αυτά που γράφτηκαν, αλλά κατά την γνώμη μου σημαντικά.

Καταρχάς να αναφέρουμε πως η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για καμία και για κανέναν. Βλέπει μόνο νούμερα, ισολογισμούς, κέρδη και τίποτα παραπάνω. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο – από την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας μέχρι σήμερα – με τεράστια νούμερα που οφείλονται στο μηδενικό έλεγχο του κράτους και την πολιτική της αισχροκέρδειας στους λογαριασμούς, δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να μειωθούν η δυσοσμία, οι ρύποι και η ρύπανση.

Για τους ανευθυνοϋπεύθυνους  που αδιαφορούν για την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, σίγουρα θα χρειαζόταν μεγαλύτερη ανάλυση, για να δούμε ως αναγνώστες σε ποιους αναφέρεται.

Στο κράτος και τους μηχανισμούς του (Κυβέρνηση, Περιφέρεια) που κοιτάει τα πάντα με νούμερα ως εισπράκτορας και βαφτίζει ως ανάπτυξη τις επενδύσεις και τους αυξημένους ισολογισμούς από τις τσέπες των καταναλωτών, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την υγεία αυτών των πολιτών;

Ή στη Δημαρχία που είναι η μικρή κοινωνία που επηρεάζεται πιο άμεσα και έχει τη δυνατότητα να προβαίνει (αν το θέλει και δεν έχει δημοσιοσχετίστικη πολιτική) σε διάφορες δράσεις, πράξεις, αποφάσεις, αντιδράσεις; Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς στο κάδρο μπαίνουν κι όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τις συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής της διοίκησης.

Το πιο σημαντικό όμως κατά την άποψη μου είναι η προκλητικότητα του υπαλλήλου. Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζανίδης αναφέρει πως

«σε τηλεφώνημα μου στα ΕΛΠΕ, την συγκεκριμένη παραπάνω ώρα η απάντηση του υπαλλήλου όπως τούς έχουν φαίνεται διδάξει οι προϊστάμενοι τους ήταν, μήπως καίγονται λάστιχα κ λ.π.  Καμία φυσικά σχέση η συγκεκριμένη μυρωδιά με τα καμένα λάστιχα. Παράλληλα μου έκλεισε το τηλέφωνο, λειτουργώντας με υπεροψία κάτω από την δύναμη τού ισχυρού αδιαφορώντας για το όλο θέμα».

Ποιος νομίζει ότι είναι ο υπάλληλος, απαντώντας με αυτό το τρόπο και κλείνοντας το τηλέφωνο;

Ποιος του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;

Απλός υπάλληλος είναι (αυτός και οι υπόλοιποι) που εργάζεται σε μια επιχείρηση στα όρια του Δήμου μας. Δεν θα έπρεπε να το σέβεται αυτό;

Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να παίζει με την νοημοσύνη μας και να μιλάει για λάστιχα;

Τους ελέγχει κανείς από τον Δήμο, που αντί να φοβούνται το πώς θα διαχειριστούν την καθημερινότητα και την ρύπανση τους, κάνουν ότι θέλουν;

Σας αρέσει όλους εσάς που διοικήσατε, διοικείτε ή θα διοικήσετε, που έχουν αυτή τη στάση, οι απλοί υπάλληλοι των ΕΛΠΕ; Δεν τολμώ να γράψω πως μπορεί να σας βλέπουν τα άτομα όσο ανεβαίνουμε στην κορυφή της ιεραρχίας της εταιρείας.

Σας αρέσει, που δεν σας παίρνουν στα σοβαρά και σας κοροϊδεύουν;

Σας αρέσει που έχετε καταφέρει να έχουν τόση υπεροψία και να σας κλείνουν το τηλέφωνο;

Σας αρέσει που παίρνονται αποφάσεις υπέρ της εταιρείας που δεν γνωρίζετε καθόλου και τις μαθαίνετε μόνο κατά λάθος;

Σας αρέσει που αυθαιρετούν εις βάρος όλων μας και όλων σας, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν;

Ποια είναι η δυναμική σας;

Ποια η προσωπικότητα σας;

Κύριοι, καλή γειτονία δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δεν σας βλέπουν και επιπλέον, εξαιτίας των πολιτικών που ασκείτε δεν βλέπουν και όλους εμάς. Αλλάξτε ρότα, γιατί ο κόσμος δεν θα  μπορέσει να ανεχθεί πολύ να υποβιβάζουν την νοημοσύνη του και να τον κοροϊδεύουν στα μούτρα του. Δεν σας έχει δώσει κανείς το δικαίωμα (σε εσάς και σε αυτούς) να παίζετε με την υγεία των παιδιών μας.

Τσιότσος Αθανάσιος

Στάθης Λαφαζανίδης: Με την ανοχή των υπευθύνων, τα ΕΛΠΕ έχουν γίνει η μόνιμη εστία μόλυνσης της περιοχής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ