Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ10 ευρώ ανά τετραγωνικό στους επαγγελματίες για τα προκήπια, αλλά το ΘΕΠΑΝ…

10 ευρώ ανά τετραγωνικό στους επαγγελματίες για τα προκήπια, αλλά το ΘΕΠΑΝ…

Ο Κώστας Ζάνιος, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα», μίλησε και για τον αγώνα που έκανε η Κοινότητα Ευόσμου προκειμένου να μην επιβληθεί τέλος προκηπίων 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στα καταστήματα.

Τελικά, παρά τις αντιδράσεις της Κοινότητας Ευόσμου, η διοίκηση Λαφαζανίδη επέβαλε τέλος προκηπίων 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο το δήμο. Προφανώς ο δήμος είχε ανάγκη από χρήματα και η διοίκηση επέβαλε τόσο αυξημένο τέλος προκηπίων.

Το περίεργο ήταν πως η ίδια διοίκηση που έψαχνε το 10άρικο ανά τετραγωνικό μέτρο προκηπίου από τους επαγγελματίες του δήμου, δεν πήγε να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) από τη Διεύθυνση Γεωργίας για να τον καταθέσει στο Κτηματολόγιο και εξαιτίας αυτού του γεγονότος το ακίνητο, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, κτηματολογικά καταχωρήθηκε στα ιδιοκτησιακά στοιχεία της Εκκλησίας και ο δήμος τρέχει στα δικαστήρια για να κερδίσει αυτό που του ανήκει.

Πόσα δεκάρικα για πόσα τετραγωνικά μέτρα έπρεπε να μαζέψει η τότε διοίκηση για να φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ που κόντεψαν να χαθούν;

Βασίλης Κιμ.

Τα απίστευτα της γνωμοδότησης παραίτησης του δήμου από την ιδιοκτησία του ΘΕΠΑΝ
Θαυμάσατε το πώς ο δήμος παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του επί του ΘΕΠΑΝ;
Οι λόγοι ακύρωσης της απόφασης ανάκλησης της ένστασης για το ΘΕΠΑΝ
Η εισήγηση της παραίτησης του δήμου από την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ