Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤέτοιο είναι το ενδιαφέρον του Κλεάνθη Μανδαλιανού για το Ειδικό Σχολείο

Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον του Κλεάνθη Μανδαλιανού για το Ειδικό Σχολείο

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, το δήμο μας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου του παρέδωσε ένα υπόμνημα με αιτήματα. Στο υπόμνημα αυτό ο κύριος Μανδαλιανός είχε αναφορά και στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, η οποία ήταν η εξής:

«Παράλληλα ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχουν ολοκληρωμένοι χαρακτηρισμένοι χώροι για ανέγερση σχολικής στέγης για το 26ο Δ.Σ. Ευόσμου και το Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. – Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑΜΕΑ, η ανέγερση των οποίων είναι προτεραιότητά μας».

Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον του κυρίου Μανδαλιανού για το Ειδικό Σχολείο. Αντί να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό την κατασκευή Ειδικού Σχολείου με ταχύτατες διαδικασίες, τον ενημέρωσε ότι είναι προτεραιότητα η ανέγερσή του. Όμως προτεραιότητα του κυρίου Μανδαλιανού δεν είναι η ανέγερση του Ειδικού Σχολείου. Είναι η έξωση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, προκειμένου να μεταστεγάσει εκεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Ο κύριος Μανδαλιανός, που τόσο πολύ νοιάζεται για το Ειδικό Σχολείο, που δηλώνει ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, αντί να απαιτήσει σχολικό κτήριο γι’ αυτούς τους μαθητές, παρέδωσε ένα υπόμνημα με το οποίο ενημερώνει τον πρωθυπουργό πως υπάρχει χώρος για να ανεγερθεί το Ειδικό Σχολείο. Όχι μόνο δεν απαιτεί από τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε καν τον παρακαλεί. Απλά τον ενημερώνει ότι υπάρχει χώρος για να ανεγερθεί το Ειδικό Σχολείο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν τόλμησε να γράψει ούτε σ’ ένα υπόμνημα ότι απαιτούμε και δεν επαιτούμε. «Απαιτούμε να χτιστεί Ειδικό Σχολείο, γιατί είναι ντροπή να στεγάζονται αυτά τα παιδιά στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το σχολείο και είναι ντροπή, προκειμένου να τα μεταστεγάσουμε, να κάνουμε έξωση σε άλλα παιδιά». Ούτε αυτήν την απλή πρόταση δεν ήθελε να γράψει ο κύριος Μανδαλιανός στο υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό και θέλει να επανεκλεγεί δήμαρχος.

Κιμ. Ο.

Προτεραιότητα ήταν η σαρδελοποίηση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ