Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο μπάχαλο της παρέλασης του κυρίου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Το μπάχαλο της παρέλασης του κυρίου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Δύο λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου: Μπάχαλο και χάος.

Τα τμήματα της παρέλασης έπρεπε να συγκεντρωθούν στην οδό Νυμφαίου, ώστε να μην κλείσει η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου και ώστε να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό από την οδό Καραολή και Δημητρίου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου. Ο τρόπος με τον οποίο γραφόταν αυτό στις οδηγίες προς τα τμήματα παρελάσεων δεν ήταν σαφής. Αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν αδύνατο αυτό που προσπάθησαν να κάνουν, δηλαδή τα τμήματα παρελάσεως, που θα παρήλαυναν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου από την οδό Νυμφαίου μέχρι την οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό, να φύγουν από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και να ανηφορίσουν τη Νυμφαίου για να συγκεντρωθούν εκεί. Δηλαδή η διοίκηση του δήμου είχε σκοπό να ταλαιπωρήσει κι άλλο τα τμήματα παρελάσεως.

Ενώ όμως τα τμήματα παρελάσεως δεν κατάλαβαν πως έπρεπε να ανηφορίσουν την οδό Νυμφαίου και να συγκεντρωθούν εκεί κι έτσι συγκεντρώθηκαν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι υπεύθυνοι της παρέλασης δεν σταματούσαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όταν μάλιστα οι υπεύθυνοι των τμημάτων της παρέλασης διαμαρτύρονταν γιατί θα μπορούσε να γίνει κάποιο ατύχημα, οι υπεύθυνοι της παρέλασης απαντούσαν πως η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου σ’ εκείνα τα σημεία δεν έπρεπε να είναι κλειστή και τα τμήματα θα έπρεπε να συγκεντρωθούν στην οδό Νυμφαίου. Χρειάστηκαν μαζικές διαμαρτυρίες για να σταματήσουν οι υπεύθυνοι της παρέλασης την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης απίστευτα πράγματα. Στην κυκλική πορεία που βρίσκεται μπροστά στο ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Κορδελιού) τμήματα παρελάσεως δεν συνέχιζαν ευθεία αλλά κατέβαιναν την οδό Κατσαντώνη γιατί μπερδεύτηκαν. Όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός κάποιοι έτρεχαν από πίσω τους για να τους πούνε ότι πρέπει να συνεχίσουν ευθεία μέχρι την οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Τα τμήματα έκαναν στροφή και γύριζαν στην πορεία τους για την Ανδρέα Παπανδρέου σε ένα θέαμα που δεν έμοιαζε με εθνική εορτή αλλά μου του Κουτρούλη το γάμο.

Κατόπιν όλη εκείνη η πορεία στη Φιλίππου Φλώρου στο Κορδελιό όπου σε μεγάλα κομμάτια της δεν υπάρχουν καν πεζοδρόμια για να σταθεί κόσμος και τα τμήματα να παρελαύνουν χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να φτάσουν μέχρι την οδό Ανδρέα Παπανδρέου και να πραγματοποιηθεί ακόμα μία εμμονή της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Το Κορδελιό να έχει μεγάλες οδούς την Ανδρέα Παπανδρέου, την Κωνσταντίνου Καραμανλή και την Κατσαντώνη και η παρέλαση να γίνεται μέσα από ένα δρομάκι γιατί ο δήμαρχος και η διοίκησή του επιμένουν εμμονικά, ταλαιπωρώντας τόσον κόσμο, σε μια ενιαία παρέλαση που δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Κι όλα αυτά για τρίτη συνεχόμενη εθνική εορτή χωρίς τη φιλαρμονική του δήμου γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έχει καμία εμμονή να έχει φιλαρμονική ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας. Τη διέλυσαν και εξυπηρετούνται από κάποιους μαυροφορεμένους μουσικούς νομίζοντας πως είναι εικόνα αυτή για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Με τέτοιον τρόπο και με μαυροφορεμένους ή ασπροφορεμένους μουσικούς κάνουν παρέλαση σε χωριά όπου οι προύχοντες πληρώνουν για να έχει μουσική στις παρελάσεις.

Οι μόνοι που γλίτωσαν τη χθεσινή ταλαιπωρία ήταν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Διαλογής, αφού οι γονείς τους αποφάσισαν η παρέλαση να γίνει στο προαύλιο του σχολείου τους και στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κιμ. Ο.

«Άλλη μια παρωδία η παρέλαση της 25ης Μαρτίου»
Στεφάνια κατέθεσαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου!
Ποιος θα κάτσει σε ποια θέση στο Ναό την 25η Μαρτίου…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ