Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν αποσύρθηκε η Εκκλησία από τη διεκδίκηση του ΘΕΠΑΝ;!

Δεν αποσύρθηκε η Εκκλησία από τη διεκδίκηση του ΘΕΠΑΝ;!

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Κώστας Αμανατιάδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ότι και το κράτος και ο δήμος θα κατέθεταν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 τις προτάσεις τους στο δικαστήριο για το θέμα του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού.

Η κατάθεση των προτάσεων από πλευράς του δήμου και της πολιτείας σημαίνει πως το δικαστήριο προχωράει κανονικά και πως η Εκκλησία επιμένει να διεκδικεί το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Το οικόπεδο του ΘΕΠΑΝ, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό, δεν ήταν «ορφανό» για να το διεκδικεί είτε η Εκκλησία είτε οποιοσδήποτε άλλος. Διαθέτει τίτλο ιδιοκτησίας που υπάρχει στη Διεύθυνση Γεωργίας και μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να τον πάρει από εκεί γιατί αυτός είναι δικαιούχος.

Ο δήμος, εξαιτίας της ολιγωρίας διοικήσεων, δεν είχε πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ παρ’ όλο που πολλοί γνώριζαν ότι υπάρχει. Τώρα όμως ο τίτλος ιδιοκτησίας αναζητήθηκε από την αντιπολίτευση του δήμου και βρέθηκε. Η Εκκλησία συνεχίζει να διεκδικεί μία ιδιοκτησία που ξεκάθαρα ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου; Με ποια λογική; Ποια είναι η θέση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού και της διοίκησής του γι’ αυτήν τη συμπεριφορά της Εκκλησίας; Μπορούν να μας πούνε;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ