Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΨήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών κατέθεσε η Μαρία Πασχαλίδου

Ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών κατέθεσε η Μαρία Πασχαλίδου

Το παρακάτω ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και συνάμα την οδύνη για τον θάνατο των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό γεγονός που συνέβη στα Τέμπη.

Ο Δήμος μας θρηνεί την απώλεια τεσσάρων συμπολιτών μας.

Ζητούμε την ψυχολογική υποστήριξη κι ότι άλλο χρειάζεται στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στην σχολική μονάδα όπου φοιτούσε ο δεκαπεντάχρονος μαθητής από την Πολιτεία ως ελάχιστη ένδειξη συγνώμης.

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ Ή ΕΓΚΛΗΜΑ;

Να διερευνηθεί σε βάθος με διαφάνεια και δικαιοκρατία χωρίς συγκάλυψη, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας μακριά από πελατειακές, κομματικές και μικροπολιτικές θέσεις και στάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Η επόμενη μέρα πρέπει να έχει μοναδικό σκοπό την υπευθυνότητα όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική ζητώντας την ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κράτους.

Η ασφάλεια των κατοίκων του τόπου μας και συνολικά των πολιτών της χώρας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός όλων των εμπλεκομένων στον πολιτικό στίβο τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και σε υψηλότερες θέσεις.

Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των νεκρών».

Η Μαρία Πασχαλίδου ζητάει επίσης να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κανονικά συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναβληθεί για αύριο, προκειμένου να συμμετάσχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στις σημερινές μεγάλες ολοήμερες κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ