Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜεγάλη κινητοποίηση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την τραγωδία των Τεμπών

Μεγάλη κινητοποίηση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την τραγωδία των Τεμπών

Εκατοντάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» για σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, πολίτες με κεντρικό σύνθημα στο πανό «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, τα δάκρυα των γονιών γίνανε οργή» έδωσαν την υπόσχεση πως δεν πρόκειται να ξεχάσουν το έγκλημα των Τεμπών και πως θα αγωνιστούν ώστε να αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου, Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, αφού εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Ένωσης στην οικογένεια του Παναγιώτη, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα μαζί με τον πατέρα του και ταυτόχρονα τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων, υποσχέθηκε πως η Ένωση Γονέων δεν θα σιωπήσει και δεν θα ξεχάσει τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στα Τέμπη.

«Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ούτε ότι φταίει ένα ανθρώπινο λάθος ούτε ότι φταίει η κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους που οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού ούτε κρύβονται πίσω από δηλώσεις που ακούμε το τελευταίο διάστημα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ενώ συνέχισε λέγοντας τα παρακάτω:

«Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους διαβάζοντας τα λόγια των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει ατύχημα. Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των παιδιών μας υπολογίζονται ως κόστος από τις  κυβερνήσεις και το κράτος.

Όμως πέρα από την έκφραση συμπαράστασής μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών διεκδικώντας, ταυτόχρονα, το δικαίωμα όλων μας σε ασφαλείς μετακινήσεις!»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου λέγοντας τα εξής:

«Στο Δήμο μας έχει να κτισθεί σχολείο 15 χρόνια με αποτέλεσμα να λείπουν 200 αίθουσες διδασκαλίας και 50 από αυτές να λειτουργούν στα υπόγεια δίπλα σε λεβητοστάσια. Στο ΕΣΠΑ που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2023 ο Δήμος μας δεν έχει να καταθέσει καμιά μελέτη για κατασκευή νέας σχολικής μονάδας. Αυτή και οι προηγούμενες διοικήσεις είναι υπεύθυνες για ότι συμβεί.

Διεκδικούμε τον άμεσο έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων στα πλαίσια της αντισεισμικής προστασίας.

Την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία.

Κανένας μαθητής σε αίθουσα διδασκαλίας που βρίσκεται σε υπόγειο.

Ασφαλής μεταφορά μαθητών με ελέγχους σε όλα τα οχήματα.

Να μην συστεγαστούν το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου.

Να μεταφερθεί άμεσα το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού σε κατάλληλο κτήριο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δεν σιωπούμε – Απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών».

Οι συγκεντρωμένοι με πορεία πήγαν στο 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού του οποίου μαθητής ήταν ο Παναγιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ