Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣοβαρά επεισόδια στο σταθμό του μετρό στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου…

Σοβαρά επεισόδια στο σταθμό του μετρό στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου…

Μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την τραγωδία των Τεμπών, κάποιες ομάδες διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στο σταθμό του μετρό στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου όπου έγινε γνωστό πως υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι ομάδες των διαδηλωτών επιτέθηκαν εκ του συστάδην στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ρόπαλα, μολότοφ απωθώντας τες μέσα στο σταθμό του μετρό. Με δεύτερη επίθεση οι ομάδες των διαδηλωτών κατάφεραν να μπούνε κι αυτές στο σταθμό του μετρό και αυτήν τη στιγμή διεξάγονται ομηρικές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και πάνω στις γραμμές του μετρό.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η αστυνομία διέταξε να σταματήσει η λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης και να κλείσουν όλες οι στάσεις του μετρό. Σ’ αυτήν την κατάσταση βρήκε το μετρό της Θεσσαλονίκης ο ανταποκριτής του BBC ο οποίος το επισκέφτηκε, επειδή έφτασαν καταγγελίες στο σταθμό πως ήταν ψέματα τα όσα είπε ο Νότης Μηταράκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή HARDtalk του BBC του δημοσιογράφου Stephen Sackur περί λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο ανταποκριτής του BBC πίστεψε πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είπε ψέματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί κανονικά, αλλά έκλεισε εξαιτίας των επεισοδίων στο σταθμό του μετρό στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Επειδή όμως τα επεισόδια έχουν πάρει μεγάλη έκταση και αναμένεται να διαρκέσουν πολύ, ο ανταποκριτής του BBC ας επισκεφτεί ξανά το μετρό της Θεσσαλονίκης μετά από 3-4 χρόνια. Ίσως να ξαναλειτουργήσει!!

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ