Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαγωνισμός πετάγματος χαρταετού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με χρηματικά έπαθλα…

Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με χρηματικά έπαθλα…

Μεγάλος διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και θα δοθούν δύο μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Το πρώτο μεγάλο χρηματικό έπαθλο θα δοθεί στο δημότη που θα καταφέρει να πετάξει πιο ψηλά από τη διοίκηση του δήμου το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας στο Κορδελιό. Το δεύτερο μεγάλο χρηματικό έπαθλο θα δοθεί στο δημότη που θα καταφέρει να πετάξει πιο ψηλά από τη διοίκηση του δήμου το ΚΕΠ στην Πολεοδομία του Ευόσμου.

Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται μια μεγάλη δημοτική εορτή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η γιορτή καθιερώθηκε πριν τρία χρόνια και ονομάστηκε «Ημέρα του Χαρταετού», αφού η διοίκηση του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πετάει ασταμάτητα χαρταετό. Σ’ όλη την Ελλάδα γιορτάζεται σήμερα η Καθαρά Δευτέρα. Μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου γιορτάζεται η μέρα του χαρταετού.

Κλαρίνα και νταούλια από το πρωί γυρνάνε σ’ ολόκληρο το δήμο παιανίζοντας εμβατήρια. Το εμβατήριο που κυριαρχεί είναι «Τον χαρταετό, τον χαρταετό / τον χαρταετό πολύ τον αγαπώ» στο ρυθμό του εμβατηρίου του πυροβολικού.

Η διοίκηση του δήμου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα, ήταν σε δίλλημα για το αν έπρεπε εκτός από την ημέρα του Χαρταετού να διοργανώνει και καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά κατέληξε πως κάτι τέτοιο θα ήταν διχαστικό, αφού θα δίνονταν ομηρικές μάχες για τη θέση του βασιλιά καρνάβαλου.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ