Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίναι τα τελευταία προβλήματα πριν τη παραλαβή του 24ου Δημοτικού Σχολείου;

Είναι τα τελευταία προβλήματα πριν τη παραλαβή του 24ου Δημοτικού Σχολείου;

Το Σάββατο που μας πέρασε (28/1), πληροφορηθήκαμε, πως υπήρξε συνάντηση του κ. Αντιδημάρχου Παιδείας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό να ενημερώσει ο κ. Αντιδήμαρχος, τους φορείς, για την καθυστέρηση παράδοσης του 24ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή, ανέφερε πως έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα στο λέβητα του αερίου και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί και να διορθωθεί. Πέρα από αυτό το σημαντικό πρόβλημα, υποστήριξε πως για να γίνει η παραλαβή θα πρέπει να βαφτούν οι εξωτερικοί τοίχοι που έχουν μουτζουρωθεί, καθώς και να διορθωθεί το κατασκευαστικό λάθος με τις κλίσεις στο γήπεδο μπάσκετ με αποτέλεσμα να μαζεύεται νερό στις βροχές. Κατέληξε πως ασκούνται οι απαραίτητες πιέσεις για να παραδοθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Προφανώς θα πρέπει να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, για να γίνει ομαλά η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών, όταν θα λειτουργήσει. Πάνω από όλα η ασφάλεια των παιδιών και δεύτερον, θα πρέπει να γίνει σωστή παραλαβή, χωρίς προβλήματα κατασκευών.

Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε,

Δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως τα προβλήματα (εξαιρώ το θέμα της βαφής των τοίχων) και τώρα τρέχουν όλοι για να τα διορθώσουν;

Αν δεν είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα, γιατί έπρεπε να έρθει ο Δεκέμβριος για να εντοπιστούν; Οι μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέχρι το Δεκέμβριο, πέρασαν ανεκμετάλλευτοι;

Αν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, γιατί ο κ. Αντιδήμαρχος αρχές Νοεμβρίου, είχε δημοσιεύσει, πως για τη παραλαβή του έργου, απαιτείται μόνο η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και ότι  δεν ευθύνεται ο Δήμος, από εκείνη τη στιγμή και πέρα;

Έχει σχολιαστεί το θέμα του Σχολείου, με πολλά ερωτήματα (από όλη την ομάδα της Αγκίδας) και έχουν υπάρξει πολλοί προβληματισμοί, όσον αφορά την καθυστέρηση της παραλαβής του σχολείου και της λειτουργίας του. Θα βοηθούσε πολύ η λειτουργία του Σχολείου, καθώς η σχολική στέγη είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας.

Αυτά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τον κ. Αντιδήμαρχο, από μόνα τους, είναι ικανά να δικαιολογούν την καθυστέρηση της παραλαβής του Σχολείου, το οποίο ήταν έτοιμο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τη καθημερινότητα των παιδιών και των γονέων που τους αφορά το θέμα; Είναι πολλοί οι μήνες.

Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση στους πολίτες. Έχει εντοπιστεί μεγάλο κενό μεταξύ των προβλημάτων, των ενδεχόμενων προτάσεων-λύσεων από τη Διοίκηση και της ενημέρωσης της κοινωνίας. Αυτό δείχνει έλλειψη επικοινωνίας, που θα έπρεπε μετά από τρία χρόνια διοίκησης να μην υπάρχει, γιατί είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας και δεν προσδίδει σεβασμό στους δημότες. Δεν θα θέλαμε να το αιτιολογήσουμε, πως οφείλεται σε αλαζονεία, που αποκτήθηκε από τις αντισυνταγματικές διατάξεις, σκεπτόμενοι λανθασμένα πως δεν έχουν ανάγκη κανέναν.

Υγ: Στο επόμενο άρθρο, θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την τελευταία ερώτηση, με μία τοποθέτηση του κ. Αντιδημάρχου, που μπορεί να μας δώσει ακόμα μία οπτική στο θέμα, σχετικά με τη καθυστέρηση παραλαβής, που μπορεί να «επιβαρύνει» τη διαδικασία των προβλημάτων που έχουν αναφερθεί.

Τσιότσος Αθανάσιος

24ο Δημοτικό: Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν φταίνε ή η εμμονή;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ