Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ“Γιορτή των Γραμμάτων” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

“Γιορτή των Γραμμάτων” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

“Γιορτή των Γραμμάτων” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με βραβεύσεις μαθητών & σχολείων και πολλά χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας

Με μια σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης τίμησε την εορτή των Τριών Ιεραρχών, στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι 737 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου που κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 πέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα βραβεύθηκαν 729 μαθητές και 65 εκπαιδευτικοί από 26 σχολεία του Δήμου, που κατά την περσινή σχολική χρονιά διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Τη “Γιορτή των Γραμμάτων” άνοιξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο διαχρονικό και πανανθρώπινο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο των Τριών Αγίων Πατέρων “οι οποίοι ως αιώνια πρότυπα αρετής, συνεχίζουν να μας εμπνέουν, να μας διδάσκουν και να μας καθοδηγούν όχι μόνο ως Προστάτες των Γραμμάτων αλλά και ως διαχρονικά παραδείγματα ήθους, που απέδειξαν πως η βαθιά δύναμη της παιδείας είναι ικανή να μας αφυπνίσει, να μας κινητοποιήσει και να μας κάνει χρήσιμους στην κοινωνία και στο συνάνθρωπό μας”.  Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου “Το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών  ας φωτίσει το μυαλό και τις ψυχές της μαθητικής μας κοινότητας, που αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της κοινωνίας μας και για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι”.

“Συγχαίρουμε την αξιόλογη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας που με το ήθος και την πρόοδο της έχει καταφέρει να μας κάνει περήφανους” τόνισε στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης και πρόσθεσε:“Είμαστε περήφανοι γιατί εδώ σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που διαθέτει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε όλη την Ελλάδα, οι  μαθητές μας παλεύουν και αγωνίζονται και  μέσα από το ύψιστο ιδανικό της παιδείας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία, ότι η νέα γενιά σέβεται τις αξίες που κληρονόμησε και είναι άξια και ικανή να διαπρέψει στις επιστήμες, στις τέχνες, στο στίβο της ζωής. Είμαστε περήφανοι για εσάς και για όλα όσα καθημερινά καταφέρνετε. Και είμαστε παρόντες όλοι μας για να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας!” επισήμανε ο κ. Σταυρίδης.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Πατήρ Χαράλαμπος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, το οποίο πρέπει να αποτελεί  ορόσημο όλων και κυρίως της νεολαίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή επαίνων στους εισαχθέντες μαθητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η βράβευση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των 26 σχολείων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς κατά την περσινή σχολική  χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αμανατιάδης, Μαρία Γαβαλά, Όλγα Αθανασιάδου, Νανά Παμπουκίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Ανδρεάδης και Δημήτρης Κεραμιδάς,  οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ελευθερίου Κορδελιού Γιώργος Λαζαρίδης και Ευόσμου Μαρία Μάλλιου.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι:

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

32ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

3ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

1ο -14ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

23Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

6o ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

1ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

4ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΓΕΛ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Οργάνωση Εκδήλωσης: Διεύθυνση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας – Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ